maglajinfo.com
sport nogomet 9995

Bolji od BCS Zilkić

Nogometaši BCS Huso osvojili prvo mjesto na 55. MMNT ''Natronovi branioci Maglaja''

15.01.2017. 20:56 0

Večeras je spuštena zavjesa na 55. MMNT ''Natronovi branioci Maglaja''. U meču za treće mjesto Stolarija FAMM porazila je Geo Mediu rezultatom 6:5, a prvo mjesto osvojili su nogometaši BCS Huso koji su nakon penala bili bolji od BCS Zilkić.

Meč za treće mjesto počeo je večeras u 18,00 sati, a Stolarija FAMM porazila je ekipu Geo Media rezultatom 6:5. U finalu 55. MMNT ''Natronovi branioci Maglaja'' pred prepunom dvoranom sastali su se stari rivali BCS Huso i BCS Zilkić.

Prvo poluvrijeme finalne utakmice završeno je rezultatom 1:1. Fer i sportsku atmosferu u drugom poluvremenu meča zamalo su pokvarile nemile scene u Gradskoj sportskoj dvorani u Maglaju.

Nakon što je sudija svirao šesti prekršaj, odnosno penal za ekipu BCS Zilkić, uslijedio je prekid meča, jer su nezadovoljni sudijskom odlukom navijači sa tribina ubacili nekoliko predmeta i pirotehničkih sredstava na parket dvorane pa je meč prekinut.

Intervenisala je i maglajska policija, a nakon što su se strasti smirile utakmica je nastavljena. Nogometaši BCS Zilkić nisu iskoristili dosuđeni penal pa je do kraja meča rezultat ostao izjednačen, 1:1.

Uslijedilo je zatim izvođenje penala, a nakon penala rezultatom 5:4 bolji su bili nogometaši BCS Huso koji su osvojili prvo mjesto na 55. MMNT ''Natronovi branioci Maglaja''. 

Osvajaču turnira pripao je pehar i novčana nagrada u iznosu od 5.000,00 KM.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Duško Bečarević. Titula najboljeg golmana pripala je Amelu Husakoviću, dok je titulu najboljeg strijelca ponio Emin Omerdić. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.