Lobiranja

U Republici Srpskoj više ne žele Sušića: Njihov kandidat bit će Bajević

1.07.2014. 21:09 0

Nogometna selekcija Bosne i Hercegovine od sinoć nema više selektora, s obzirom da je Safetu Sušiću istekao ugovor, piše novinska agencija Patria. Iako su i Nogometni savez BiH i Sušić „stidljivo“ pokazali zanimanje za nastavak saradnje sve je izvjesnije da popularni Pape neće voditi Zmajeve kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Kako je danas potvrdio za NAP Elvedin Begić, predsjednik NSBiH ime selektora znat će se tek iza 10. jula, jer do tada Sušić treba da preda izvještaje o radu, a uporedo se rade i analize nastupa BiH na Svjetskom prvenstvu, ali i onome što je prethodilo odlasku na Mundijal.

 

- Još u Brazilu sam rekao da postoji obostrana želja za produženjem saradnje sa Safetom Sušićem, pa vidjet ćemo – kazao je Begić.

 

Ali, sudeći po pričama koje dolaze iz krovne kuće nogometa članovi Izvršnog odbora NSBiH, tačnije ljudi iz Fudbalskog saveza Republike Srpske, ne žele više Sušića na čelu ekipe.

 

Kako je priznao i sam Mile Kovačević član IO NSBiH RS će imati svog kandidata za novog selektora, a kako saznaje NAP taj kandidat će biti Dušan Bajević. Inače i ostali članovi Izvršnog odbora nemaju ništa protiv Bajevića, s obzirom da njegova trenersko iskustvo može dobro doći BiH na njenom putu ka EP.

 

Uz Bajevića pojedini članovi Izvršnog odbora lobiraju za Faruka Hadžibegića, Sergeja Barbareza, Mehemda Baždarevića...

 

Svoje mišljenje o svemu još nije dao Ivica Osim, a poznato je da je uprvao on Sušića dva puta spašavao odlaska sa mjesta selektora BiH.

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.