maglajinfo.com
sport nogomet 1318

Zmajevi dobili novi izgled dresova

11.01.2014. 16:15 0

Reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine dobile su novi izgled dresova. Idejno rješenje napravila je italijanska Legea sa kojom naš Savez ima ugovor do 31. maja tekuće godine. Nove dresove reprezentativci Bosne i Hercegovine neće nositi na Svjetskom Prvenstvu u Brazilu.

Nakon 31. maja kada se završava ugovor sa Legeom Nogometni savez BiH trebao bi potpisati novi sponzorski ugovor sa nekim od najpoznatijih svjetskih proizvođača sportske opreme. U izboru je nekoliko svjetski poznatih brendova, između ostalog Adisas, Nike i Puma.

 

U krovnoj kući bh. nogometa morat će odabrati novog sponzora mnogo prije nego što istekne ugovor sa talijanskim proizvođačem opreme jer kako pravila svjetske krovne organizacije fudbala nalažu svi nogometni savezi do sredine februara moraju odlučiti u kojim će dresovima njihove reprezentacije nastupati na Mundijalu u Brazilu. 

 

U novim dresovima naši reprezentativci nastupiti će već 5. marta u Innsbrucku u Austriji u prijateljskom susretu protiv reprezentacije Egipta o kome smo već pisali. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.