Zmajevi poručili: 'Bosnu nosimo sa sobom.'

27.05.2014. 18:52 0

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo održana je oproštajna press konferencija bh. nogometnih Zmajeva koji nakon odrađenih priprema u BiH odlaze na turneju u Sjedinjene Američke Države gdje će odigrati dva prijeteljska meča sa Obalom Slonovače i Meksikom prije pčetka Svjetskog prvenstva u Brazilu, piše Patria.

Elvedin Begić, predsjednik Fudbalskog saveza BiH kazao je da su ovi momci najbolje što BiH u ovom trenutku ima, te da ih trebamo podržati u Brazilu.

 

- Ma šta god da se desilo uvijek treba pamtiti ono što je lijepo bilo. Inače, ove pripreme obilježene su nizom aktivnosti koje smo svi skupa radili kako bi narodu pogođenom poplavama pomogli makar malo. Ovi momci će učiniti da svijet nikada ne zaboravi na nas -  kazao je Begić.

 

Selektor bh. fudbalske reprezenatcije Safet Sušić istakao je da je zadovljon odnosom reprezentativaca u ovim pripremama te da očekuje da oni i u Brazilu daju sve od sebe.

 

- Obećavam pred vama da će se oni tako i ponašati. Što se tiče igrača, oni su u potpunosti spremni i da sutra prvenstvo počne. Nisam želio riskirati, te svaki put kada se neko požalio na povredu, odmarao sam ga. Na svu sreću nije bilo većih problema, i nadam se da će tako ostati. Atmofera je idealna i tako će ostati do kraja - kazao je Sušić dodajući da će u pripremnim utakmicama potvrditi svoj rad u Sarajevu.

 

Emir Spahić, kapiten bh. reprezentacije kazao je da zadovoljni odlaze iz BiH, ali da BiH nose sa sobom.

 

- Imat ćemo motiv više zbog poplava i svega onoga što je zadesilo BiH u posljednje vrijeme, ali nama će to biti podstrek da još više damo od sebe - kazao je Spahić.

 

Sa Sarajevskog aerodroma kako je i planirano poletjeli su u 11:30 sati.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.