Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
maglajinfo.com
sport odbojka 1142

Maglajske osice plakale od sreće

U Maglaju završnica federalnog prvenstva u odbojci, domaće odbojkašice porazile Kalesiju

28.04.2018. 16:18 0

Finalno prvenstvo za kadetkinje za prvaka FBiH u odbojci održava se ovog vikenda u Sportskoj dvorani u Maglaju.

Odbojkaški klub Maglaj ovog vikenda je domaćin finalnog prvenstva za kadetkinje za prvaka FBiH.

Prvu utakmicu na prvenstvu danas su odigrale ŽOK Kakanj i OK Goražde a rezultat na kraju meča bio je 3:0 u setovima za Goražde. Po setovima je bilo 25:27; 23:25; 22:25.

Nakon prvog susreta uslijedilo je svečano otvaranje turnira i defile timova, a na prvenstvu osim domaćina učestvuju i ŽOK Bosna Kalesija, OK Goražde i ŽOK Kakanj.

U drugom današnjem susretu sastale su se odbojkašice Maglaja i ŽOK Bosna iz Kalesije. Domaće odbojkašice slavile su rezultatom 3:1 u setovima a po setovima je bilo 25:17; 25:13; 24:26; 26:24.

Koliko je ova pobjeda zahtijevala borbe i truda na parketu i koliko je značila mladim odbojkašicama Maglaja, najbolje govori činjenica da su nakon susreta maglajske osice plakale od sreće. 

Od 16,00 sati danas se sastaju OK Goražde i ŽOK Bosna Kalesija, dok je od 18,00 sati na rasporedu utakmica između OK Maglaj i ŽOK Kakanj. 

U nedjelju, drugog dana turnira, igrat će se još dvije utakmice. U prvoj će se sastati OK Maglaj i OK Goražde od 10,00 sati a u 12,00 sati igrat će ŽOK Bosna i OK Kakanj. 

Dvije najbolje ekipe ostvarit će plasman na završnicu prvenstva za Državnog prvaka u kadetskoj konkurenciji. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.