Maglajske odbojkašice na turniru u Zenici ubilježile pobjedu i poraz

12.01.2014. 02:04 0

U sali Prve gimnazije u Zenici jučer je održan prvi odbojkaški turnir za žene na kome su učešće uzele i naše odbojkašice.

Prvi odbojkaški turnir za žene "Sportzdk Volleyball Open" u Zenici je danas okupio preko 80 odbojkašica i šest ekipa. Osim naših odbojkašica učešće na ovom turniru uzele su i ekipe ŽOK Kakanj, ŽOK Žepče, OK Breza 1934, ŽOK Željezara Zenice te ŽOK Igman sa Ilidže. 


Prvi odbojkaški turnir za žene ove godine osvojile su ŽOK "Igman" Ilidža čije su odbojkašice u finalnoj utakmici sa 2:0 (25:13 i 25:16) porazile odbojkašice Breze 1943. Utakmicu za treće mjesto igrale su odbojkašice Kaknja i Žepča, a kao pobjednice izašle su odbojkašice Kaknja koje su slavile sa 25:15 i 25:16. 

 

OK MAGLAJ na ovom turniru predvodio je trener Tarik Gračić, a za naš klub igrale su: Amina Muhamedović, Mirha Bradarić, Belma Mehinagić, Ena Muhamedović, Amina Mujanović, Azemina Mujanović, Amna Muhamedović, Amina Hasanić, Lejla Suljaković, Dalila Hajdić. Naše odbojkašice u prvoj utakmici grupne faze igrale su protiv odbojkašica iz Kaknja i ubilježile poraz, bilo je 2:0 (25:21, 25:19), a u drugoj utakmici druge faze pobjedile su Igman rezultatom 2:1 (29:27, 13:25, 16:14). To im nije bilo dovoljno za prolaz dalje. 


Trener ŽOK Igman Ilidža, Senad Hodžić, zadovoljan je večerašnjom igrom svojih odbojkašica, te je pohvalio organizatore na ideji i realizaciji turnira. "Prije svega hvala sportskim prijateljima iz Zenice koji su nam uputili poziv za učešćem na ovom turniru i nadam se da će ovo preći u tradiciju. Današnje ekipe su pokazale kvalitet i dobru igru, a ostvarenim rezultatom smo i više nego zadovoljni. Naš klub ove godine slavi 35 godina postojanja i želja nam je da ovaj jubilej krunišemo plasmanom u Superligu. Prošle godine smo bili debitanti u 1. ligi Federacije BiH, gdje smo zauzeli treće mjesto, a ove godine očekujemo još bolje rezultate", kazao je Hodžić, te dodao da s obzirom na finansijsku "podršku" godinu zatvaraju sa pozitivnom nulom.


Član organizacionog odbora današnjeg turnira, Armin Mujkić, kazao je kako će cilj biti i naredne godine organizovati još bolji turnir. "Svakako da smo zadovoljni činjenicom da su svi treneri i timovi zadovoljni organizacijom, a čitav turnir je protekao u fer i korektnoj igri. Naš cilj će biti da i naredne godine organizujemo novi turnir na kojem će učestvovati mnogo više ekipa, a i sama organizacija će biti na većem nivou", zaključio je Mujkić.


Za najbolju odbojkašicu turnira izabrana je Amna Dokara iz ŽOK Igman Ilidža.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.