maglajinfo.com
sport odbojka 2912

Odbojkašice Maglaja osvojile prvo mjesto na II Memorijalnom turniru u odbojci ''Monika Antolović''

6.02.2017. 15:46 0

Odbojkašice Maglaja osvojile su prvo mjesto na II Memorijalnom turniru ''Monika Antolović'' koji je proteklog vikenda odigran u Žepču.

Dvodnevni turnir u znak sjećanja na tragično stradalu učenicu SMŠ Žepče, ali i odbojkašicu ŽOK Žepče Moniku Antolović, te Nevenu Mijić i Olivera Hrkača organizovali su Odbor za međureligijsku suradnju Žepče u saradnji sa SMŠ Žepče i ŽOK Žepče uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Turnir se odigrao pod sloganom "Mir je moj put" i prvog dana, u petak, okupio je učenike i učenice srednjih škola iz Žepča, Zavidovića, Maglaja i Zenice, dok je drugog dana, u subotu, odigran turnir klubova i to: ŽOK ''Žepče'', ŽOK ''Zavidovići'', OK ''Maglaj'' i ŽOK ''Čelik'' Zenica.

Odbojkašice Maglaja u finalu turnira porazile su ŽOK ''Žepče'' rezultatom 2:1 u setovima i tako osvojile prvo mjesto. Odličan rezultat prvog dana turnira ostvarile su i učenice maglajske Gimnazije. 

Cilj turnira bio je odati počast stradalima u saobraćajnoj nezgodi prošle godine, ali i potaknuti mlade na savjesnu vožnju, razvijanje tolerancije u sportskom duhu, kao i prevazilaženje netrpeljivosti i nerazumijevanje drugog i drugačijeg.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.