maglajinfo.com
sport odbojka 1598

Prvi memorijalni turnir ''Jasenko Softić''

Odbojkaši Bosne, Ilijaša, Maglaja i Zavidovića odigrali turnir u čast Jasenka Softića

21.02.2016. 18:50 0

Danas je u Sportskoj dvorani u Maglaju održan Prvi memorijalni turnir ''Jasenko Softić'' u organizaciji Odbojkaškog kluba ''Maglaj''.

Na turniru koji je pratilo preko stotinu građana Maglaja pored domaćina učešće su uzeli i Odbojkaški klub ''Bosna'' Sarajevo, OK ''Ilijaš'' te OK ''Zavidovići''.

Prvi memorijalni turnir ''Jasenko Softić'' zvanično je otvorio načelnik općine Maglaj, Mehmed Mustabašić koji je prisutnim obojkašima, odbojkaškim radnicima te prisutnim građanima iskazao dobrodošlicu i zahvalnost, te uputio čestitke OK ''Maglaj'' na organizaciji turnira. 

- Svi ćemo se potruditi da ovaj turnir postane tradicionalan, kazao je Mustabašić. 

Nakon polufinalnih mečeva uslijedile su utakmice za treće mjesto i finale. 

U utakmici za treće mjesto od odbojkaša MOK ''Zavidovići'' bolji su bili odbojkaši Maglaja, dok su se u finalu sastali OK ''Bosna'' (S) i OK ''Ilijaš''. 

Nakon finalne utakmice prvo mjesto pripalo je odbojkašima OK ''Bosna'' iz Sarajeva. 

Titulu najboljeg igrača turnira osvojio je Adi Osmanović, član OK ''Ilijaš''. 

Podsjećamo, memorijalni turnir u odbojci danas je organizovan u čast prerano preminulog Jasenka Softića koji je bio prije svega veliki čovjek, a zatim i dugogodišnji igrač OK "Maglaj", sudija OS FBiH te profesor u Mješovitoj srednjoj školi Maglaj. Jasenko Softić koji je bolovao od akutne leukemije životnu bitku izgubio je u 33. godini života, 28. novembra 2012. godine.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.