Odbojkašice maglajske Gimnazije osvojile zlatnu medalju na Federalnom takmičenju

30.05.2016. 15:25 0

Jučer je u Sarajevu održano Federalno takmičenje za osnovne i srednje škole u odbojci koje je organizovao Sportski savez BiH, a na istom su učešće uzeli pobjednici nekoliko Kantonalnih takmičenja.

Na Federalnom takmičenju najbolji su bili učenici iz Zeničko-dobojskog kantona koji su uz 3 zlatne, osvojili i jednu srebrenu medalju, predvođeni profesorima Ervinom Biberović, Mehmedalijom Čolaković, Vladanom Tešić i Adnanom Hasičić

Zlatne medalje osvojili su ženska ekipa Osnovne škole Žepče, muška ekipa Srednje mješovite škole Zavidovići te ženska ekipa Gimnazije ''Edhem Mulabdić'' Maglaj. Srebrenom medaljom okitili su se učenici Osnovne škole ''Hajderovići'' iz Zavidovića.

Finalisti Federalnog takmičenja plasirali su se na Državno takmičenje koje bi trebalo biti održano narednog vikenda u Brčkom. Finalistima bi se trebale pridružiti i po dvije najbolje ekipe iz RS-a i Distrikta Brčko.

Senad Mujezinović, sekretar za školski sport u Sportskom savezu Bosne i Hercegovine kazao je kako je zadovoljan kvalitetom i znanjem koje su učenici pokazali.

“Najzadovoljni sam kvalitetom, Srebrenik i Maglaj su pokazali kvalitet u odbojci, Tešanj i Zenica bili su fantastični u košarci. Odziv je mogao biti bolji to je sigurno, nažalost nismo mogli obezbjediti smještaj za ekipe iz Krajine tako da je najveći krivac za to nedostatak materijalnih sredstava. Naš krajnji cilj je da “Male olimpijske igre” organizujemo kao nekada, da se takmičenje održi u svim sportovima u 10-15 disciplina tokom nekoliko dana. Žalosno je da na ovim igrama nisu učestvovali pobjednici iz Kantona Sarajevo a to su problemi organizacijske prirode koje ćemo pokušati otkloniti do narednih igara”, kazao je Mujezinović. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.