N. Dedukić/maglajinfo.com
sport odbojka 2043

Odbojka je nakon pauze ponovo u gradu

Predsjednica OK ''Maglaj'' Aida Hadžić: Želimo vratiti klub na staze stare slave

17.11.2015. 12:50 0

Odbojkaški klub ''Maglaj'' u prošlogodišnjim poplavama pretrpio je veliku štetu kao i drugi sportski kolektivi koji su za trenažni proces koristili dvoranu koja je u poplavama u potpunosti uništena.

Uprkos brojnim poteškoćama obje selekcije Odbojkaškog kluba ''Maglaj'' ove sezone, nakon godinu dana pauze, ponovo igraju prvenstvene utakmice u Super ligi FBiH, a najviše zahvaljujući novoj Upravi koja je preuzela upravljanje klubom u martu 2015. godine.

Na čelu nove Uprave je Aida Hadžić, prof. koja je u razgovoru za portal maglajinfo.com kazala kako nova Uprava čini sve napore da Odbojkaški klub ''Maglaj'' uspije i vrati se na staze stare slave.

"Preuzeli smo klub u martu ove godine i imamo zaista požrtvovane ljude koji čine sve da ovaj klub uspije. Želimo klub vratiti na staze stare slave. Ženska selekcija odlično igra, prezadovoljni smo dosadašnjim rezultatima, čak imamo i velike šanse da uđemo u Premijer ligu", izjavila je predsjednica kluba Aida Hadžić. 

Ženska selekcija Odbojkaškog kluba ''Maglaj'' igra odlično i trenutno se nalazi na 3. poziciji tabele sa 10 bodova, dok muška selekcija ove sezone pruža lošije partije i nalazi se na 6. poziciji tabele sa 3 osvojena boda.

S obzirom da su kasnije počeli trenirati predsjednica kluba optimistično govori kako se nada da će muškarci ostvariti cilj i osigurati opstanak u Super ligi.

"Nadam se da će muškarci u nastavku sezone igrati bolje, sada smo raspisali i Javni poziv za Školu odbojku za dječake, tako da se nadam da ćemo imati i podmladak muških koji nam fali", kazala je predsjednica Hadžić. 

Nova Uprava preuzimanjem kluba preuzela je i dugovanja koja su bila nagomilana, ali većina je već otplaćena, zahvaljujući najviše podršci lokalnog i kantonalnog nivoa vlasti, te drugim maglajskim kompanijama koje podržavaju ovaj sportski kolektiv.

Trener muške selekcije Eldar Skejić kazao je kako se od početka sezone bore sa velikim poteškoćama ali se nada kako će ostvariti cilj i opstati u Super ligi FBiH. 

"Prije početka sezone jedva smo sastavili ekipu, zatim su počele pripreme na kojima su se povrijedila dva jako važna igrača. U narednim utakmicama koje su došle jako se osjetilo u igri to što ih nema. Ipak, nadam se da ćemo u drugom dijelu sezone bolje igrati, s obzirom da se povrijeđeni igrači vraćaju. Ekipe u ligi su izjednačene i ja se nadam da možemo ostvariti zacrtani cilj i opstati u Super ligi", kazao je Skejić. 

Njegovo mišljenje dijeli i tehničar Ermin Mulahasanović koji je kazao kako su u Odbojkaškom klubu ove sezone imali namjeru vratiti odbojku u grad i da očekuje da će na kraju sezone biti u sredini tabele i obezbijediti opstanak. 

"Mi smo planirali možda malo više, ali naš plan do kraja sezone je izbjeći ispadanje i mislim da po kvaliteti, našoj individualnoj i ekipnoj, imamo realne šanse da ostanemo u ligi", izjavio je Mulahasanović za maglajinfo.com

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.