Maglajinfo.com
sport odbojka 3274

U sklopu projektnih aktivnosti održana i edukativna radionica

Odbojkašice Žepča osvojile prvo mjesto na turniru, dječaci i djevojčice uživali u edukativnoj radionici

5.02.2017. 12:14 0

Neformalna grupa mladih iz Maglaja u okviru projekta ''PRO-Odbojka za budućnost'' organizovala je danas turnir u odbojci i edukativnu radionicu u Gradskoj sportskoj dvorani Maglaj.

U okviru projekta ''PRO-Odbojka za budućnost'' neformalna grupa mladih iz Maglaja danas je u Gradskoj sportskoj dvorani organizovala turnir u odbojci i edukativnu radionicu na temu pomirenja o prihvatanju i razumijevanju bogatstva različitosti.

Koordinator projekta Nermin Dedukić naglasio je kako sport gradi mostove i jača veze među ljudima.

- Uzimajući u obzir da sport gradi mostove i jača veze između ljudi, odlučili smo napisati projekat u okviru kojeg smo pripremili današnji turnir i edukativnu radionicu, a koji je podržan iz Fonda projekta PRO-Budućnost kojeg finansira USAID a implementira CRS u Bosni i Hercegovini. Sretan sam što smo svojim radom kreirali priliku mladim ljudima da danas kroz sportsko nadmetanje i radionicu ruše predrasude, grade nova prijateljstva, međusobno povjerenje i razumijevanje za budućnost. Nadam se i vjerujem da će oni ovu priliku danas znati iskoristiti - kazao je medijima Nermin Dedukić.

Turnir je otvorio Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić koji je pozdravio prisutne i poželio im uspjeh na turniru.

- Želim vam sportsku sreću i uspjeh danas i da sve prođe bez povreda. Igrajte odbojku i družite se za bolje sutra svih nas - kazao je između ostalog Općinski načelnik. 

Prema dnevnom redu aktivnosti danas je prvo odigran turnir u odbojci, zatim i revijalna utakmica malih nogometaša, a onda je održana i edukativna radionica.

U sklopu turnira u odbojci danas su osim domaćeg Odbojkaškog kluba ''Maglaj'', učestvovali i Odbojkaški klub ''Panter'' iz Doboja te Ženski odbojkaški klub ''Žepče'' iz Žepča.

U prvom meču turnira odbojkašice OK ''Panter'' porazile su Maglajke rezultatom 2:1 u setovima. U drugom meču odbojkašice ŽOK ''Žepče'' bile su bolje od OK ''Panter'' rezultatom 2:0 u setovima. U trećem susretu sastale su se odbojkašice Maglaja i Žepča. Rezultat na kraju je glasio 2:1 za ŽOK ''Žepče''. 

Na turniru su prvo mjesto osvojile odbojkašice ŽOK ''Žepče'', drugo mjesto pripalo je odbojkašicama OK ''Panter'' iz Doboja, dok su Maglajke završile treće. 

Nakon turnira u odbojci uslijedio je revijalni susret mladih maglajskih nogometaša, polaznika Škole fudbala NK ''Natron'' koji su zajedno sa odbojkašicama prisustvovali edukativnoj radionici na temu pomirenja o prihvatanju i razumijevanju bogatstva različitosti.

Radionici je prisustvovalo blizu 60 mladih osoba. Oni su aktivno učestvovali i uživali igrajući se tokom radionice koju je održala Melisa Kapić, dobitnica nagrade ''Duško Kondor'' za građansku hrabrost.  

Odobreni budžet projekta u iznosu od 2 hiljade konvertibilnih maraka neformalna grupa mladih utrošila je u nabavku nedostajuće sportske opreme koja će dalje služiti maglajskim ali i drugim odbojkašima i odbojkašicama.

Partner u projektu bio je Odbojkaški klub ''Maglaj'' koji je obezbijedio sredstva za finansiranje drugih neophodnih troškova. 

Projekat „PRO-Odbojka za budućnost“ je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.