maglajinfo.com
sport odbojka 3563

U finalu porazile odbojkašice iz Zenice

Učenice JU OŠ ''Maglaj'' najbolje na završnom takmičenju u odbojci u ZDK-u

6.05.2017. 13:36 0

Na jučer održanom završnom Kantonalnom takmičenju u odbojci za učenice osnovnih škola ZDK-a, učenice JU OŠ ''Maglaj'' bile su ubjedljivo najbolje, te su zasluženo osvojile prvo mjesto, saopćeno je iz ove maglajske škole.

Od deset ekipa koliko je učestvovalo na završnici, bez izgubljenog seta, ostvaren je veliki uspjeh, te je na taj način još jednom potvrđen kvalitet, talenat i kontinuirani rad sa odbojkašicama koje dolaze iz Maglaja.

U finalnoj utakmici odbojkašice OŠ ''Maglaj'' bile su bolje od OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'' Zenica rezultatom 2:0. Treće mjesto pripalo je OŠ "Omer Mušić" Brežani - Kakanj.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Ajna Bradarić, učenica OŠ ''Maglaj''.

- Čestitke upućujemo učenicama i njihovoj nastavnici/mentorici Ivani Ćosić-Mulahasanović. Ovim rezultatom učenice naše škole su ostvarile plasman na federalnu završnicu, koja će uskoro biti održana, te im želimo puno uspjeha i sportske sreće na istoj - stoji na zvaničnoj stranici JU OŠ Maglaj. 

U konkurenciji srednjih škola, odbojkašice JU Gimnazija ''Edhem Mulabdić'' iz Maglaja osvojile su treće mjesto. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.