Marinko Kelavić
sport ostali sportovi 1765

Galovac: Održan teniski turnir ''Maglaj OPEN 2015.''

15.06.2015. 15:06 0

U Galovcu kod Novog Šehera, na SRC ''Oaza mira'', jučer (nedjelja ) je bilo jako živo. Jutro je počelo sa teniskim turnirom pod nazivom ''MAGLAJ OPEN 2015.'' kojeg je PESRD “Oaza mira“ Maglaj organizirala kao završetak dvomjesečnih treninga za 35 polaznika Male škole tenisa.

Na kraju, ostvaren je sljedeći rezultat: U kategoriji juniori-stariji prvo mjesto je osvojio Ahmed Cvrčak iz Domislice kod N. Šehera, drugo Zoran Kožul , a treći je bio Andrej Tomas. U kategoriji juniorke-starije prvo mjesto je osvojila Lea Kožulović iz Galovca , drugo Marinela Pejić i treće Tea Kožul.

U Kategoriji juniori-mlađi prvo mjesto je osvojio David Ivešić iz Galovca, drugo Marko Ivešić, a treći je bio Dominik Kožulović. U kategoriji juniorke mlađe, prvo mjesto je zauzela Helena Jurišić iz Strupine a druga je bila Ana Ivešić. Svi polaznici Male škole tenisa su dobili diplome, a za najuspješnije na teniskom turniru osigurane su i medalje.

Uz Teniski turnir, na SRC „Oaza mira“ u Galovcu je organizirana i  promocija, dodjela diploma i završno druženje za 42 polaznice Male škole za mežoretkinje.

Nakon završenog službenog dijela za sve mažoretkinje i tenisače organiziran je mali koktel uz sportsko-rekreacijsko druženje.

Prije dodjele diploma, Marinko Kelavić, voditelj projekta „Sportske rekreacije za sve nacije i generacije“ se zahvalio svim polaznicima, roditeljima, nastavnicima na moralnoj potpori i trenerima. Posebne zahvale idu donatorima, Europskoj uniji koja je ove projekte uvrstila u svoj program financiranja kroz Program LOD IV i  implementatoru projekta UNDP-u na velikoj pomoći u realizaciji istog. Zahvaljujući njima, sva djeca i mladi su poptuno besplatno sudjelovala u šestomjesečnim treninzima za mažoretkinje i dvomjesečnim treninzima za tenis.

U popodnevnim satima, isti dan,  u Galovcu se organizirao i malonogometni turnir. Na turniru je sudjelovalo 10 ekipa iz novošeherskog, maglajskog i žepačkog kraja. Na kraju, najviše znanja i umijeća su pokazele ekipe iz Gornje Ozimice i Zeničkog puta kod Žepče koje su igrale finalnu utakmicu. Boljim izvođenjem sedmeraca, pobijedila je ekipa iz Gornje Ozimice.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.