maglajinfo.com
sport ostali sportovi 2668

KBS 'Escobar' Maglaj je primjer uspješnog sportskog kolektiva za koga će se tek čuti

11.02.2014. 14:39 0

KBS 'Escobar' koji već nekoliko godina postoji i čiji je glavni trener Mahir Smajlović ovih dana opremio je salu u kojoj se u vrhunskim uslovima mogu usavršavati i trenirati borilačke vještine poput Kraw Mage i MMA. Teretana koja se nalazi u sklopu Nove Gradske 'Vali Recep Yazicioglu' džamije zajedno sa srednjom salom u koju je ovih dana uloženo nekoliko hiljada konvertibilnih maraka stvara idealne uslove za kako smo već naveli treniranje različitih borilačkih vještina.

Dok Bosnom i Hercegovinom vladaju socijalni nemiri, najveći od proglašenja njene nezavisnosti, maglajski sportski kolektiv KBS 'Escobar' bilježi uspjehe na skoro svim poljima rada unutar ovog malog ali kompaktnog i doslovno kazano sređenog kluba. 

 

KBS 'Escobar' koji postoji puna 24 mjeseca i čiji je glavni trener Mahir Smajlović ovih dana opremio je salu u kojoj se u vrhunskim uslovima mogu usavršavati i trenirati borilačke vještine poput Krav Mage, Brazilian jiu-jitsu i MMA, mješovite borilačke vještine. Teretana koja se nalazi u sklopu Nove Gradske 'Vali Recep Yazicioglu' džamije zajedno sa srednjom salom u koju je ovih dana uloženo nekoliko hiljada konvertibilnih maraka stvara idealne uslove za kako smo već naveli treniranje različitih borilačkih vještina. 

 

Glavni trener Mahir Smajlović koji zajedno sa svojih blizu 25 stalnih i redovnih članova uporno radi na oživljavanju ove dvije borilačke vještine u našem gradu kazao je za naš portal, kako je prezadovoljan ostvarenim rezultatima u vidu opremanja prostorija za odlično odvijanje trenažnog procesa ali kaže i kako se za KBS 'Escobar' tek treba čuti. 

 

"KBS 'Escobar' nema dugu tradiciju, ali sa ovim uslovima koje ja i moji članovi, sportske kolege ovdje imamo sigurno da će se u budućnosti čuti za nas, za naš klub i za vještine koje se tu uče", govori Mahir Smajlović za naš portal. 

 

Interesantno je kako je u današnje vrijeme teško ostvariti bilo kakav uspjeh, bilo kakav pomak na sportskom polju jer Organi kantonalne i općinske Uprave baš i ne mare za sport, međutim sa KBS 'Escobar' to nije slučaj, jer članovi kluba svjedoci su sve ljepših, boljih i kvalitetnijih uslova za rad i treniranje.

 

Također certificirani i provjereni stručnjak, glavni trener KBS 'Escobar' Mahir Smajlović kazao je: "Prošlo je pune dvije godine od osnivanja KBS Escobar Maglaj, uz mukotrpan rad, i odricanje još smo tu i još jači nego što smo bili i iz dana u dan smo sve jači i jači, i tako ćemo i da nastavimo dalje uprkos svemu akoBogda. Zahvaljujemo se ovim putem svima koji su do sada podržali naš rad i naša nastojanja da stvorimo jedan zdrav sportski kolektiv uprkos situaciji koja vlada u državi i među ljudima, u tim nastojanjima smo uspjeli i na to smo ponosni".

 

Ovih dana također, nakon seminara o kojem smo pisali koji je bio organizovan u suterenu 'Vali Recep Yazicioglu' počeo je upis novih članova u trenažni proces Krav Mage, klasične odbrambene vještine, kao i za MMA i Brazilian jiu-jitsu za djecu do 12 godina.   

 

Zmaj će ubrzo da poleti. 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.