Rafael Nadal predao meč: Damir Džumhur ide u treće kolo

26.03.2016. 21:50 0

Damir Džumhur (23) je u fantastičnom meču protiv velikog Rafaela Nadala (29) uspio napraviti iznenađenje i slaviti nakon što je španski teniser predao meč kod vodstva našeg tenisera u trećem setu. Rezultat u setovima bio je 1:1 (6:2, 4:6), dok je naš teniser vodio sa 3:0 u trećem setu.

Damir Džumhur savladao je u drugom kolu turnira u Miamiju Rafaela Nadala plasiravši se tako u treće kolo ovog uglednog turnira. Meč je bio prekinut zbog iscrpljenosti Rafaela Nadala.

Sjajno je Rafael Nadal otvorio meč, rano napravio break koij je čuvao do kraja prvog seta kada je načinio još jedan za vodstvo, zasluženo. Bilo je 6:2.

No, nakon kraće pauze zbog mučnine i slabosti, Džumhur je istrčao na teren, razigrao se, i slavio u drugom setu. Jedan break bio je dovoljan, 6:4.

A onda se na pauzi između drugog i trećeg seta, medicinska pomoć pružila i Nadalu, ali je Španac ipak bio suviše iscrpljen da bi parirao večeras letećem Damiru.

Razigrao se Džumi, igrao je najbolje minute svoje profesionalne karijere, dok se Nadal na drugoj strani mučio, jedva vraćao čak i slabije lopte. Prednost je rasla, Džumi je briljirao pa je bilo lako pretpostaviti konačan rezultat čak i sredinom trećeg seta.

Slavio je Damir Džumhur najveću pobjedu u karijeri. Rafa je predao meč kod rezultata 3:0 za Džumhura. Veliki, ogroman uspjeh za Damira i veliki, ogroman iskorak u karijeri, javila je N1.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.