maglajinfo.com
sport ostali sportovi 448

U prostorijama KBS ''Escobar'' održano klupsko takmičenje u brazilskoj džiju-džici

7.08.2016. 22:59 0

Pod pokroviteljstvom ''BH Telecom'' DD Sarajevo u subotu je u prostorijama KBS ''Escobar'' u Maglaju organizovano klupsko takmičenje u brazilskoj džiju-džici.

Na takmičenju koje će postati tradicionalno titulu najboljeg ponio je Ajdin Muminović, a u takmičarskom dijelu nastupilo je preko 20 članova ovog maglajskog Kluba borilačkih sportova. 

- Drago mi je da sam ponio titulu prvaka. Dugo vremena bavim se ovim sportom i nadam se da će isti postati još popularniji u našem gradu, kazao je Muminović. 

Inače brazilski džiju-džicu je borilačka vještina i borilački sport koji je usredotočen na grappling i posebno na borbu na tlu sa ciljem dobivanja dominantne pozicije kako bi se protivnik prisilio na predaju.

- Iskreno se nadam da će ovo takmičenje postati tradicionalno. Naš klub postoji 3 godine i 6 mjeseci, uz mukotrpan rad, i odricanje još smo tu i jači nego što smo bili i iz dana u dan smo sve jači i jači, i tako ćemo i da nastavimo dalje uprkos svemu akoBogda. Zahvaljujemo se ovim putem svima koji su do sada podržali naš rad i naša nastojanja da stvorimo jedan zdrav sportski kolektiv uprkos situaciji koja vlada u državi i među ljudima, u tim nastojanjima smo uspjeli i na to smo ponosni, kazao je trener KBS ''Escobar'' Mahir Smajlović. 

Osim brasilian jiu-jitsu u sklopu KBS ''Escobar'' članovi mogu usavršavati i trenirati i borilačke vještine poput Kraw Mage i MMA.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.