U subotu treći ''Sport ZDK table tennis Open''

23.06.2016. 03:46 0

Stonoteniski klub Mladost i Udruženje ''Sport Media'' u subotu organiziraju treći ''Sportzdk table tennis Open''.

Kako je najavio organizator, nastupit će više od 120 aktivnih igrača i rekreativaca, a svoj dolazak potvrdilo je 12 najboljih bh. seniora i 10 najboljih bh. kadeta.

– Našim turnirima u stonom tenisu i odbojci, koje organizujemo zajedno sa našim partnerima i prijateljima, nastojimo dati još veći doprinos u afirmaciji i razvoju sporta kod djece, omladine, ali i nešto starijih generacija – kazao je predsjednik UG “Sport Media” Armin Mujkić.

Podršku organizaciji ovog festivala sporta daje i Zavod za bolesti ovisnosti ZDK, koji povodom Međunarodnog dana borbe protiv droga provodi kampanju.

– Raduje nas da smo dio ove manifestacije, a naš cilj je upoznati širu javnost o problemu zloupotrebe psihoaktivnih supstanci i svih oblika devijantnih ponašanja, te posebno ukazati mladima na značaj sporta u prevenciji i tretmanu bolesti ovisnosti – istakla je psihologinja Mehida Bešić.

Iz STK Mladost najavljuju spektakularne susrete 12 najbolje rangiranih bh. seniora, kao i deset talentovanih kadeta.

Turnir se održava u Gradskoj Areni Zenica.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.