medzlismaglaj.ba
sport ostali sportovi 1749

Održan stonoteniski turnir u Novoj gradskoj džamiji

11.11.2013. 02:30 0

Džemat Novi grad je povodom Nove 1435. hidžretske godine u subotu, 9. novembra 2013., u sali gradske Vali Recep Yazicioglu džamije organizirao drugi po redu stonoteniski turnir „Vali Recep Yazicioglu“ za muškarce.

Na turnir se prijavilo 36 takmičara. Nakon žrijeba i uvodne riječi imama džamije, Nevres ef. Hodžića, turnir je zvanično otvorio glavni imam MIZ Maglaj, Izudin ef. Kruško.

 

Turnir se odvijao u veoma pozitivnom ozračju, a sudačka trojka, Mehmed Đonlić, Zlatan Mrvoljak i Mirza Bibić, pobrinula se da mečevi budu do kraja korektni. Nakon četvorostanog takmičenja i 'žestokih' borbi proglašeni su pobjednici. Treće mjesto je osvojio Pehrat Eldin (Novi Šeher), drugo mjesto Šehić Nermin (Liješnica) a prvo mjesto je pripalo najmlađem, petnaestogodišnjem takmičaru iz Žepča - Mehmedović Muhamedu. Pobjednicima su na kraju uručene novčane nagrade i medalje, a najmalađi i najbolji stonoteniser turnira je sa sobom kući ponio i pehar.


Svim učesnicima turnira džematski odbor džemata Novi grad je, uz pomoć sponzora turnira, obezijedio obrok i osvježavajuće napitke. Mora se spomenuti da je su i ovaj put, baš kao i u organiziranju svake druge džematske aktivnosti, imamu džamije ponajviše pomagali neumorni Esad Bajrić, kao i Salih Čaušević. Članovi džematski odbor džemata Novi grad trudit će se da ovaj stonoteniski turnir postane tradicionalan, kao i da Vali Recep Yazicioglu džamija, sa svojim sadržajima, postane mjesto druženja i okupljanja svih generacija – i djece, i mladih, i onih starijih. Zadovoljna lica učesnika ovog stonoteniskog turnira pokazuju da je džematski odbor na dobrom putu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.