maglajinfo.com
sport rukomet 3696

Na portalu Scsport.ba

Benjamin Burić u konkurenciji za najboljeg rukometaša BiH: Glasanje čitatelja u toku

1.12.2016. 21:51 0

Portal Sport Centar i ove godine organizuje 3. SC Izbor najboljeg rukometaše BiH za 2016. godinu. U najužoj konkurenciji našla su se četiri imena kojima će svoj glas moći dati i čitatelji ovog portala.

Ovu ideju prije tri godine pokrenuo je bivši novinar ovog portala, Jasmin Tajić, danas uposlenik Oslobođenja, a želja portala Scsport.ba je da ovaj projekat nastavi tradiciju i da iz godine u godinu bude sve bolji, jer kako navode uvijek teže promociji najboljeg u bh. sportu.

- Od danas ulazimo u drugu, posljednju fazu, u kojoj ćete vi od četiri igrača, koji su skupili najviše glasova novinara izabrati vašeg favorita. Novina je da ove godine glasaju i novinari iz BiH, koji su glasali po sistemu deset, šest, četiri i dva boda. Nakon zbrajanja tih glasova dobili smo četiri rukometaša, koji će se u završnici boriti za titulu najboljeg i za nasljednika Vladimira Vranješa, koji je prošle godine osvojio laskavo priznanje, stoji na portalu Scsport.ba.

Prvi put najbolji rukometaš BiH u izboru portala SCsport.ba bio je kapiten naše reprezentacije, Nikola Prce.

Što se tiče glasova čitatelja, onaj rukometaš koji bude imao najviše osvojit će 20 bodova. Drugoplasiranom će pripasti deset, trećeplasiranom sedam i četvrtoplasiranom pet bodova. 

Glasati možete u anketi na Scsport.ba portalu.  

Kada se zbroje glasovi žirija i čitatelja dobit ćemo pobjednika. U užoj konkurenciji za najboljeg rukometaša ove godine su: Mirsad Terzić, Benjamin Burić, Marko Tarabochia i Dejan Malinović.

Glasanje čitatelja traje od 1. do 31. decembra u anketi na ovom portalu, a nagrada najboljem rukometašu BiH za 2016. godinu bit će uručena u januaru, na okupljanju našeg nacionalnog tima.

Osim pomenute četvorke novinari iz BiH, uz specijalnog gosta Žiku Bogdanovića (urednika renomiranog portala Balkan-Handball.com) glasali su i za Nikolu Prcea, Vladimira Vranješa, Faruka Vražalića, Marija Pavlaka, Vladana Lončara, Senjamina Burića, Tarika Međića, Benjamina Čičkušića, Marka Panića i Eldina Travančića. 

Novinarski žiri čine: 

Anel Kerić (SCsport.ba)

Jasmin Tajić (Oslobođenje)

Žika Bogdanović (Balkan-handball.com)

Dario Mehmedović (FTV)

Adnan Ljubović (BH Radio 1)

Medina Šehić (BHT 1)

Edin Spržo (Nezavisne novine)

Sanel Konjihodžić (Sport1.ba)

Faruk Zametica (Radiosarajevo.ba)

Amer Čulić (Dnevni avaz)

Adis Hadžić (OBN)

Ammar Švrakić (Hayat TV).

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.