maglajinfo.com
sport rukomet 4513

Benjamin Čičkušić od naredne sezone u Turskoj

19.06.2017. 13:57 0

Benjamin Čičkušić, rukometaš maglajskog Premijerligaša i povremeni reprezentativac BiH, od naredne sezone nastupat će za ekipu turskog Selkaspora, prenosi Svijet Rukometa.

Čičkušić je rukometnu karijeru započeo u Maglaju, nekoliko sezona odigrao je u Kataru, a nakon povratka u BiH nastupao je za ekipe RK Bosna iz Sarajeva, RK Krivaja i RK Maglaj. Protekle sezone bio je jedan od ključnih igrača u sastavu RK Maglaj.  

- Na moje veliko zadovoljstvo uspio sam dogovoriti transfer u Tursku ligu, ekipu Selkaspor. Ekipa se od naredne sezone takmiči u turskoj Superligi. Mislim da je pravo vrijeme da odradim još jednu sezonu u inostranstvu i nadam se da ću maksimalno odgovoriti ciljevima svog novog kluba - istakao je u razgovoru za Svijet Rukometa, Benjamin Čičkušić.

- Zahvalio bih se i sportskoj agenciji iz Skoplja, Agron Hajredinu i njihovom skautu Kenanu Bašiću, koji me preporučio. Nakon zajedničkih konsultacija odlučili smo da iz mnogobrojnih ponuda odaberemo ponudu Selaspora iz Eskisehira - rekao je Čičkušić.

Osim Čičkušića, naredne sezone u Turskoj će igrati i još dva bh internacionalca, Damir Efendić i Faruk Halilbegović.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.