SJEDNICA IO RS BiH

Bilal Šuman novi selektor rukometne reprezentacije BiH

21.08.2016. 02:28 0

Na sjednici Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH izabran je novi selektor Bilal Šuman koji je bio i višegodišnji rukometaš bh. tima.

Posljednjih pet godina bh. tim vodio je Dragan Marković, a prvi put naša reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo koje je održano početkom januara 2015. godine u Kataru.

Šuman trenutno radi i kao pomoćni trener u danskom Koldingu, gdje asistira Špancu Juanu Carlosu Ortegi. U dresu BiH odigrao je 32 meča i postigao 124 gola, a u karijeri je igrao za makedonski Pelister iz Bitolja, španski Barakaldo Bilbao, te danske Aarhus i Kolding.  

Prvi test za novog selektora je već u oktobru kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. godine. Naša selekcija nalazi se u grupi sa Španijom, Austrijom i Finskom.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.