sport1.ba/maglajinfo.com
sport rukomet 1676

Maglajlije

Braća Burić: Samo radom i trudom se može postići uspjeh

10.03.2016. 18:09 0

Bosanskohercegovački rukometni reprezentativci Benjamin i Senjamin Burić nakon Maglaja, Izviđača i banjalučkog Borca, već treću godine zajedno nastupaju za ekipu slovenskog Gorenje Velenje.

VIDEO

Nakon dvadeset kola, Gorenje dijeli prvo mjesto sa ekipom Celja i do kraja će se voditi neizvjesna borba za novog šampiona Slovenije. Kao glavne ciljeve u ovoj godini, Burići su istakli plasman na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj i osvajanje prvenstva Slovenije za što će uložiti maksimalne napore, piše sport1.ba.

Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se početkom 2017. godine održati u Francuskoj, našu rukometnu reprezentaciju očekuju dvije teške utakmice sa reprezentacijom Švedske.

Najavljujući ove susrete, Burići su istakli da našu reprezentaciju očekuje dvije domaće utakmice, jer su sigurni u veliku podršku svih Bosanaca i Hercegovaca koji žive i rade u Švedskoj.

Osim visoke kvalitete rukometa u Sloveniji koje je posljedica velikog ulaganja u sport, Burići ističu zadovoljstvo životom u Velenju u kojem se osjećaju kao kod kuće jer tu također živi veliki broj Bosanaca i Hercegovaca. Međutim, pred njima je i važna odluka – da li će nakon toliko godina zajedničkog igranja njihove karijere krenuti odvojenim putevima.

Benjamin je već potpisao dvogodišnji ugovor sa njemačkim bundesligašem Wetlzarom dok Senjamin na svom stolu ima nekoliko ponuda i još uvijek nije poznato u kojem klubu će nastaviti karijeru.

Noseći ulogu uzora za mnoge mlade sportiste u Bosni i Hercegovini, Burići naglašavaju da se samo radom i trudom može postići uspjeh i da je to jedini ispravan životni put.

Kompletan intervju sa Benjaminom i Senjaminom Burićem možete pogledati u priloženom videu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.