Burić najbolji golman dosadašnjeg dijela prvenstva, Karačić naš najkorisniji igrač

21.01.2015. 15:29 0

Rukometna reprezentacija BiH u dosadašnje tri utakmice na Svjetskom prvenstvu postigla je 73 gola.

Naš najbolji strijelac je Dejan Malinović sa 13 postignutih golova iz 22 šuta. Slijede Karačić sa deset i Senjamin Burić sa devet zabijenih pogodaka. Vražalić, Ovčina i Čelica postigli su sedam golova, a jedan manje Toromanović. Prvi strijelac turnira je Slovenac Dragan Gajić sa 27 golova.

 

Najbolji asistenti su Prce i Karačić sa po osam asistencija, a jednu manje ima Malinović. Gledajući ukupan zbir šuteva i asistencija najkorisniji igrač naše reprezentacije je Ivan Karačić.

 

Benjamin Burić je golman sa najviše odbrana u dosadašnjem dijelu prvenstva, briljantni Burić skupio je 37 uspješnih intervencija.

 

Jedna smo od najgrubljih reprezentacija sa 19 isključenja na dvije minute, a uz Bjelorusiju koja ima dva crvena kartona, mi smo jedini sa isključenjem, onim koji je Vranješ dobio protiv Austrije. Vranješ je deseti na listi najgrubljih igrača mundijala.

 

Najviše ukradenih lopti protivniku u našoj reprezentaciji ima Alen Ovčina, njih pet, što ga svrstava među najboljih pet pojedinaca po ovom kriteriju.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.