maglajinfo.com
sport rukomet 2155

Ova dvorana sinonim je za naš grad

Benjamin Čičkušić: S nestrpljenjem očekujem završetak obnove maglajske dvorane

14.12.2014. 18:42 0

Benjamin Čičkušić, prvotimac sarajevske Bosne, trenutno je na prvenstvenoj pauzi i odmoru u Maglaju. Tom prilikom posjetio je maglajsku dvoranu ''Pobjeda'' gdje trenutno traju radovi na sanaciji i obnovi.

U razgovoru za naš portal dok radnici izvode radove na zidovima maglajske dvorane "Pobjeda" Čičkušić je govorio o prvom dijelu sezone i uspjehu koji je postigao sa svojim klubom u PL BiH, te o obnovi i značaju maglajske dvorane za naš grad i sport u našem gradu. 

 

Čičkušić je prvotimac jesenjeg prvaka PL BiH RK Bosna BH Gas i na početku našeg razgovora kazao je kako mu je iznimno drago što je osjetio kako je to biti prvak dijela sezone u PL BiH. 

 

"Prije svega želim pozdraviti sve čitatelje i čitateljke portala www.maglajinfo.com, ponovo sam u Maglaju, trenutno je pauza nakon jesenjeg dijela prvenstva i moram kazati da mi je drago što su se ambicije, želje i zahtjevi Uprave mog kluba ispunile, a to je prvo mjesto na tabeli PL BiH. To što smo jesenji šampioni rezultat je jedne dobre organizacije i rada cijelog kolektiva RK Bosna BH Gas", kazao je Čičkušić.

 

Čičkušić se prisjeća i kaže kako su treninzi i dobre pripreme na početku sezone polučile dobre rezultate.

 

"Na početku prvenstva treninzi su bili teški, taj period sepcifične fizičke pripreme, to je ono što igrači ne vole, to su pripreme bez lopti, trčanje, treninzi bez lopte, naporni treninzi u teretani, međutim te pripreme su prošle dobro, niko se nije povrijedio i na kraju polučile su dobre rezultate", govori Čičkušić.

 

Tokom pauze Benjamin je našao vremena i posjetio dvoranu koja ga kako kaže asocira na sve lijepo što se prije katastrofalnih majskih poplava događalo u Maglaju.

 

"Našao sam vremena i došao sam da vidim kako teku radovi na obnovi naše dvorane koja je sinonim Maglaja. Ovdje u ovoj dvorani, napravio sam svoje prve korake, zabio sam prve golove i teško mi je gledati dvoranu ovakvu kakva je sada, međutim s  nestrpljenjem očekujem završetak radova na obnovi ovog maglajskog simbola sporta", kaže Čičkušić.

 

Benjamin se nada da će maglajska dvorana biti bar ona stara, ali po svemu sudeći kako kaže ona će biti još bolja i funkcionalnija.

 

"Nadam se da će naša dvorana što prije biti ona stara, a po viđenom ona će biti još ljepša, bolja i funkcionalnija. Važno je da se ova dvorana obnovi, jer ovdje Maglaj ne samo da živi svoj sportski život već i kulturni. U ovoj dvorani osim igranja dvoranskih sportova održavale su se mnoge kulturne manifestacije i nadam se akoBogda da će se ovdje što prije opet krenuti igrati dvoranski sportovi te da će se održavati razne manifestacije", govori Čičkušić.

 

"Imam osjećaj da sa svim svojim starim sjajem naša dvorana poprima izgled savremene dvorane koja će služiti generacijama a psoebno mladim ljudima kojima poručujem da odu sa ulice, da krenu trenirati bilo koji sport. Ova dvorana dala je mnogo kvalitetnih igrača, a ja se iskreno nadam da će ih još biti, te da će oni trenirati košarku, rukomet, odbojku upravo ovdje, u dvorani 'Pobjeda'", na kraju dodaje Benjaminator. 

 

 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.