Dvadeset klubova na međunarodnom omladinskom turniru ''Rukomet u srcu''

20.04.2017. 15:49 0

Četvrti međunarodni omladinski rukometni turnir ''Rukomet u srcu'' bit će održan od 21. do 23. aprila u Zavidovićima, Žepču i Maglaju.

Po riječima voditelja projekta Harisa Galijaševića, turnir je za kratko vrijeme stekao veliki ugled i spada u red najkvalititenijih i najkonkurentnijih u regiji.

- Ove godine učestvuje i najviše učesnika tako da sa pravom možemo da kažemo da smo jedan od najboljih turnira u regionu za omladinske kategorije. Ove godine ukupno imamo 20 klubova na turniru, uključujući i tri domaća kluba - kazao je Galijašević.

Pored domaćina, na turniru će učestvovati nekoliko kvalitetnih klubova  iz vrha rukometa u regiji – Veszprem iz Mađarske, Vardar iz Makedonije, Crvena zvezda i Novi Beograd iz Srbije, Dambo Crvenka, Urbanscape Loka Škofija Loka, Jeruzalem Ormož iz Slovenije i  Metković iz Hrvatske.

Među učesnicima će biti i  juniorska  reprezentacija Bosne i Hercegovine, te klubovi Izviđač, Sloga, Lokomotiva Brčko, Bosna Visoko, Čelik-Junior Zenica, Radnički iz Goražda, Kozara Mlijekoprodukt, Škola rukometa Sedmerac iz Sarajevo.

Očekuje se da će na turniru ukupno učestvovati više od 800 mladih rukometaša iz šest zemalja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.