N. Dedukić/Maglajinfo.com
sport rukomet 1266

Lijevi bek Maglaja

Edo Mehinagić: Dali smo sve od sebe i porazili jakog protivnika

2.12.2017. 23:32 0

Edo Mehinagić nakon pobjede nad Konjuhom.

Rukometaši Maglaja večeras su na domaćem terenu savladali Konjuh iz Živinica a najefikasniji u redovima Maglaja bio je Edo Mehinagić sa 10 golova.

Nakon susreta Mehinagić je za portal Maglajinfo.com izjavio da su domaći rukometaši dali sve od sebe i porazili ne tako lahkog protivnika. 

- Nakon dvije jako teške utakmice koje smo igrali protiv ekipa koje će biti vjerovatno u top 3 sada je došla ova pobjeda u fantastičnoj atmosferi. Dali smo sve od sebe, pobijedili smo sa 8 golova razlike Konjuh koji i nije tako lahak protivnik. Naravno i sljedeću utakmicu svakako ćemo se potruditi da donesemo tri nova boda kako bi mirnije ušli u dalji tok sezone - izjavio je Mehinagić. 

Edo Mehinagić nakon susreta je pohvalio i maglajsku publiku. 

- Očigledno da je publika navikla na jako borben rukomet i sviđa joj se to što vidi pa sigurno zato i dolazi redovno i kada pobjeđujemo i kada gubimo. Publika nam daje podršku koja definitivno puno znači - kazao je on. 

Mehinagić je komentarisao i tešku povredu Arnada Hamzića te kazao kako je možda i to uticalo na tok večerašnje utakmice.  

- Mi smo večeras dali sve od sebe i bili smo bolji tim. Mislim da je i povreda Hamzića imala uticaja na ovakav razvoj meča. Možda se pojavila neka doza straha kod gostujućih igrača, međutim to su situacije koje su česte u rukometu i to ne treba predstavljati veliki bauk kao što se to inače misli - zaključio je lijevi bek Maglaja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.