Edo Mehinagić: 'Utakmica će biti teška, ali emocija neće biti.'

3.05.2014. 00:21 0

Danas je na rasporedu utakmica 29. kola BH Premijer Lige u rukometu, a naš klub kako smo već pisali sastat će se sa RK 'Bosna' za koju igra i Maglajlija Edo Mehinagić koji je govorio za naš portal.

Edo Mehinagić, prvotimac RK 'Bosna' iz Sarajeva svoju rukometnu karijeru počeo je u Maglaju, dalje je nastavio igrati u Katru, a zatim se vratio u Bosnu i Hercegovinu. 

 

"Počeo sam trenirati u RK Maglaj sa 11-12 godina kod trenera Mahmuta Maše Obralića, nakon dobrih partija koje sam pružao dobio sam poziv da idem u Katar sa 15 godina, te sam počeo igrati i za njihovu reprezentaciju. Tamo sam bio do 18. godine, a onda sam se vratio u RK Maglaj. S njima sam igrao Prvu ligu Federacije BiH i nakon zapaženih nastupa sam dobio poziv od Zuhdije Korkarića, te sam došao u RK Bosnu. Želim napomenuti da sam primljen odlično i ovim putim bih želio da se zahvalim stručnom štabu i saigračima", kazao je Mehinagić.

 

Kako je poznato danas od 19:00 sati u maglajskoj dvorani igra se 29. kolo BH Premijer Lige, a u našem gradu snage će odmjeriti Mehinagićev bivši i sadašnji klub. Mehinagić je kazao kako do kraja prvenstva očekuje dvije pobjede. 

 

"U dosadašnjem dijelu prvenstva smo imali par oscilacija u igri, ali smo i pored toga ispunili zacrtane ciljeve zbog čega smo zadovoljni. U naredna dva kola očekujem dvije pobjede, iako obje utakmice igramo bez pritiska. Za mene će posebno biti teška utakmica u Maglaju jer po prvi put igram protiv svog matičnog kluba u svom gradu, ali u toku utakmice emocija ipak neće biti", zaključio je Mehinagić.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.