Eldar Memišević: 'Rukometaši BiH igraju srcem, to će ih na SP naredne godine daleko dovesti'

25.06.2014. 16:38 0

Mislim da su naši rukometaši ovog puta sami sebe iznenadili. Jako sam sretan zbog njih. U toj ekipi igraju moji dobri drugovi i ja im želim svu sreću na Svjetskom prvenstvu naredne godine u Kataru, rekao je u intervjuu za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Eldar Memišević, jedan od najboljih bh. rukometaša, koji je već četvrtu sezonu najbolji igrač katarskog Katar Armija.

Prema planovima trenera Valera Rivere, Memišević je za sada i među prvih šest igrača koji će na Svjetskom rukometnom prvenstvu početkom naredne godine u Kataru igrati za reprezentaciju ove zemlje. Upravo, računajući na njegovu brzinu i snažan šut, Katarani se nadaju da bi mogli ući barem među prvih osam ekipa na SP, te da će nakon toga zauvijek postati dio rukometne svjetske elite.

 

- Nadam se da se u međuvremenu neće doći do neke ozbiljnije povrede i da ću nastupati sa selekcijom Katara na toj svjetskoj smotri rukometaša - kaže Memišević.

 

A, bez obzira što živi u dalekom Kataru, Memišević redovito prati situaciju u bh. rukometu. Više je nego zadovoljan igrom rukometnih Zmajeva.  

 

- Ti momci su izborili plasman na SP, iako nisu imali veliku podršku navijača. Bili su pravi lavovi na terenu i to im se na kraju isplatilo – kaže on.

 

Na Svjetskom prvenstvu 2015., upozorava Memišević, bh. rukometašima će biti gusto. No, prema njegovim procjenama, ako momci nastave igati kako su igrali tokom kvalifikacija, vjeruje da mogu ostvariti dobar rezultat i dugurati daleko.

 

- U rukometu, kao i u svakom drugom sportu, važno je igrati srcem. A, naši rukometaši sigurno igraju tako. Ostavljaju ga na terenu, to se dalo vidjeti na svakoj njihovoj utakmici. Za mene je to važnije od bilo koje pobjede. Ta njihova energija upravo je i njihov glavni adut koji ih na SP može daleko dovesti – kaže Memišević.

 

Siguran je da će kod naših ljudi koji žive po svijetu proraditi patriozitam, i da će rukometaši u Kataru imati dobru podršku navijača, piše Patria.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.