maglajinfo.com
sport rukomet 668

Saopćeno iz RK Maglaj

Ermin Bajrić novi trener maglajskog premijerligaša

10.01.2018. 21:28 0

Novi trener seniorske ekipe Rukometnog kluba ''Maglaj'' je Ermin Bajrić – Buco. Nakon što je dosadašnjem treneru seniorske ekipe, Mahmutu Maši Obraliću, istekla dogovorena saradnja krajem 2017. godine, Upravni odbor je imenovao Komisiju za izbor novog trenera seniorske ekipe, koja je odmah obavila razgovore, te dobila potvrdan odgovor, navodi se na zvaničnoj facebook stranici RK Maglaj.

Ermin Bajrić bivši je igrač Rukometnog kluba „Maglaj“. Rođen je 09.11. 1983. godine i rukometom se bavi od svoje 12. godine. Cijelu sportsku karijeru je proveo u RK „Maglaj“, gdje je prošao sve kategorije (pioniri, kadeti, juniori i seniori). Kroz svoj igrački period u klubu je stekao status kapitena, vođe na terenu, uzora mladim igračima, a dugi niz godina je bio i ostao „ljubimac“ maglajske publike.

Više od 10 godina se bavi trenerskim poslom, a sa selekcijama 1994. i mlađi, 1996. i mlađi, 1998. i mlađi, te 2000. i mlađi je osvajao mnogobrojne državne, turnirske i ligaške medalje. Bio je desna ruka trenera Obralića, te svoj trenerski put učio od njega, kako kroz seniorski tim, tako i kroz Školu rukometa. Protekle dvije godine uspješno je radio kao pomoćnik treneru Maši, te kao glavni trener selekcija 2000. i mlađi i 2002. i mlađi pri Školi rukometa RK „Maglaj“.

Pored sjajnog rada u klubu, Bajrić je od kraja prošle godine jedan od trenera u reprezentaciji BiH (selekcija 2004. i mlađi). Smatra se jednim od najtrofejnijih trenera Škole rukometa RK „Maglaj“ u novijem dobu i jedna od igračkih legendi maglajskog kluba. Mnogi rukometni radnici i treneri za trenera Bajrića imaju samo riječi hvale, a smatraju ga za jednog od najperspektivnijih mladih trenera u Bosni i Hercegovini.

Pored svog trenerskog znanja, omiljen je u društvu, poštovan od svojih kolega trenera iz drugih gradova, veliki je uzor svojim dječacima u Školi rukometa, jako je inteligentan, a u gradu je poznat kao vrstan igrač šaha. Za trenera Bajrića će ovo biti prvi samostalni trenerski seniorski zadatak, a legendarnom maglajskom kapitenu želimo mnogo sreće, uspjeha i pobjeda, kao trenera seniorske ekipe, navodi se na zvaničnoj facebook stranici maglajskog premijerligaša. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.