maglajinfo.com
sport rukomet 1244

Haso Čosić pred duel sa bivšim klubom: Čelik respektujemo, ali ih se ne bojimo

14.10.2015. 21:53 0

Pred utakmicu 6. kola Premijer lige BiH za rukometaše u kojoj se u Maglaju sastaju RK ''Maglaj'' i RK ''Čelik'' razgovarali smo sa Hasom Čosićem, bivšim igračem Čelika, kluba u kojem je napravio svoje prve rukometne korake.

- Što se tiče ekipe Čelika, to je jedna izuzetno iskusna, dobra ekipa sa vrlo dobrim igračima. Ne treba ih ni malo podcijeniti i ne treba gledati njihovu formu u dosadašnjem dijelu, jer oni će to znati iskoristiti, kazao je Haso na početku razgovora za maglajinfo.com.

Emocije su tu, ali kako je rekao Haso on je profesionalac.

- Pa kao što ste rekli emocije su tu, naravno. Znam već kako je igrati protiv kluba u kojem sam počeo svoju rukometnu karijeru i biti će mi teško, ipak sam njihovo dijete. Mada ne treba na to gledati, ja sam profesionalac. Trenutno sam u Maglaju i fokusiram se da igram što bolje mogu, tako da ću i ovoga puta dati svoj maksimum na terenu, jer volim to da radim i uživam u tome, izjavio je Čosić. 

U prošloj sezoni u dresu Čelika Haso je postigao 83 gola u 13 utakmica. 

- Prošla sezona mi je značila mnogo u mojoj karijeri, jer sam u 13 utakmica postigao 83 gola i dva puta proglašen igračem utakmice i to sve u dresu Čelika. Mi ekipu Čelika respektujemo, ali ih se ne bojimo. Očekujemo pobjedu, znamo svi da će biti teško, ali nadamo se najboljem ishodu na kraju, kazao je Haso te na kraju uputio poziv svim ljudima koji vole sport, prvenstveno rukomet, da dođu i da podrže rukometaše Maglaja, jer Maglajlije to rade najbolje.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.