maglajinfo.com
sport rukomet 850

Iz Al-Ahly u HSG Wetzlar

HSG Wetzlar potvrdio: Maglajlija Anadin Suljaković od ljeta u njemačkom bundesligašu

1.05.2019. 19:17 0

Dvadesetogodišnji Maglajlija preći će na ljeto iz katarskog Al-Ahly SC u njemački HSG Wetzlar, potvrđeno je putem zvanične stranice njemačkog bundesligaša.

Njemački bundesligaš HSG Wetzlar neće produžiti ugovor s Makedoncem Janetom Cvetkovskim nakon kraja tekuće sezone. Umjesto ovog 31-godišnjeg golmana na golu zeleno-bijelih od ljeta će biti Maglajlija Anadin Suljaković, potvrdili su iz HSG Wetzlar.

Dvadesetogodišnji Bosanac koji ima i državljanstvo Katara naredne sezone će zajedno s Tiborom Ivaniševićem i Tillom Klimpke činiti golmansku trojku kluba iz Wetzlara. 

Anadin Suljaković trenutno igra u Katarskoj prvi ligi za Al-Ahly SC a s Katarom je učestvovao i na Svjetskom prvenstu 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj. Ovaj golmanski talenat igrao je i za Selfoss na Islandu.

- Suljaković je visok 1.96 centimetara i težak 104 kilograma što je idealna mjera - navode iz HSG Wetzlar. 

Rođen je u Bosni i Hercegovini, tačnije u Maglaju, domovini bivšeg golmana Wetzlara Benjamina Burića. Suljaković će nakon medicinskog pregleda potpisati ugovor s njemačkim bundesligašem do 30. juna 2021. godine. ,

Jasmin Čamdžić, dugogodišnji trener golmana u njemačkom bundesligašu, godinama je pratio razvoj ovog dvadesetogodišnjaka.

- Gledao sam njegove atletske performanse u posljednje tri sezone - otkrio je Čamdžić.

- Bili smo u bliskom kontaktu već neko vrijeme i Anadin je imao strpljenja čekati da mu se otvore vrata, što će se i dogoditi na ljeto i želimo zajedno naporno raditi kako bi zaigrao u prvoj ligi. Da bi dostigao taj nivo, pored treninga Bundeslige, on prvo mora steći iskustvo u našoj U-23 ekipi. Važno je da igrač ima ambiciju i znanje o njegovoj ulozi i perspektivi, zbog čega je i on htio da nam se pridruži. Anadin je već stekao veliko međunarodno iskustvo na brojnim turnirima što će također ubrzati njegovu integraciju ovdje u Wetzlaru. Anadinov karakter i atletske osobine savršeno se uklapaju u profil koji imamo za naše golmane - rekao je Jasmin. 

Anadin je izjavio da je sretan zbog dolaska u Wetzlar. 

- Veoma sam sretan i ponosan što ću od ljeta biti dio Wetzlara jer je to pravi klub za mene u kojem se mogu razvijati i biti bolji – rekao je Anadin.

- Njemačka će biti jedno potpuno novo iskustvo za mene a moj je cilj dokazati se u timu jedne od najjačih liga svijeta. Radujem se saradnji sa igračima te trenerom Kai Wandschneiderom a prije svega s trenerom golmana Jasminom Čamdžićem. Wetzlar je klub u kojem su se mnogo talenti razvili i ostvarili skok na veliku pozornicu rukometa. Učinit ću sve da klub i fanovi uživaju u mojim nastupima a moje timske kolege se na mene mogu osloniti - kazao je Anadin Suljaković za zvaničnu stranicu kluba. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.