maglajinfo.com
sport rukomet 717

Humanost na djelu

Benjamin Burić donirao honorar za djecu oboljelu od raka

9.01.2020. 17:47 0

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Benjamin Burić, uoči odlaska na Evropsko rukometno prvenstvo, novac koji je dobio kao honorar za reklamu, donirao je za djecu oboljelu od raka.

Benjamin Burić jedno je od zaštitnih lica kompanije Gorenje i njihove kampanje Simpli Fans, a honorar od snimanja reklame, upravo za ovu kompaniju u iznosu od 6.000 KM donirao je za djecu oboljelu od raka, saopšteno je iz Udruženja Srce za djecu.

- Djeca oboljela od raka, Roditeljska kuća i Udruženje Srce za djecu se mogu pohvaliti velikim brojem prijatelja među vrhunskim bh. sportistima. Toj ekipi pridružio se i naš sportista iz svijeta rukometa, jedan od najboljih u Evropi, naš Benjamin Burić. Benjamin je sretan što može biti podrška našoj djeci i radu Udruženja te je svojom donacijom od 6.000 KM želio doprinijeti i pomoći. Hvala Benjaminu na ljubavi koju je pružio, na donaciji i podršci - saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.