maglajinfo.com
sport rukomet 3362

Mladi rukometaši TSG Söflingen maglajskog porijekla

Izdanci škole rukometa RK Maglaj Nedim i Faris Hadžić sada nastupaju za TSG Söflingen

15.03.2015. 18:20 0

Braća Faris (1998.) i Nedim (2000.) Hadžić svoje prve rukometne korake napravili su u školi rukometa RK Maglaj gdje su bili ključni igrači svojih selekcija, a danas nastupaju za selekcije njemačkog TSG Söflingena.

Kako je za naš portal ispričao Amar Hasić, najbolji prijatelj Farisa i Nedima oni su u RK Maglaj bili ključni igrači i nakon njihovog odlaska u redove TSG Söflingen primjeti se veliki nedostatak u selekcijama RK Maglaj za koje su nastupali. 

 

Faris Hadžić igra na poziciji lijevog beka, dok njegov stariji brat Nedim igra na poziciji desnog beka, i ponajbolji su igrači u svojim selekcijama, a za njihov dosadašnji uspjeh pored rada i truda kojeg su uložili zaslužni su Mahmut Mašo Obralić, Ermin Bajrić i Ernad Medžić.

 

O izdancima RK Maglaj riječi hvale ne štedi ni Uprava ovog njemačkog kluba koja je iznenađena kako su "dva mlada bosanska rukometaša za veoma kratko vrijeme uspjela bez prijatelja i poznanika tako brzo prilagoditi se među svojim vršnjacima bez poznavanja jezika. Kako kažu iz kluba zahvaljujući podršci trenera i saigrača Nedim i Faris svakim danom napreduju kako u pogledu rukometa, tako i u pogledu jezika. Oni su sada pravi dio tima", navodi se na oficijalnoj stranici ovog njemačkog kluba. 

 

Ovo je još jedan u nizu primjera kako je RK Maglaj rasadnik rukometnih talenata koji svoju rukometnu karijeru nakon nastupa za selekcije RK Maglaj nastavljaju u rukometnim klubovima od Njemačke, preko Slovenije, Bosne i Hercegovine pa sve do dalekog Katara. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.