maglajinfo.com
sport rukomet 1520

Krivaji pripao komšijski derbi, minimalan poraz maglajskih rukometaša

5.03.2017. 17:23 0

U uzavreloj atmosferi Gradske sportske dvorane u Zavidovićima, komšijski derbi u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše u petak su igrali RK Krivaja i RK Maglaj. U dosta tvrdoj i do samog kraja neizvjesnoj utakmici, slavila je domaća ekipa, rezultatom 21:20 (12:12), piše Svijet rukometa.

Stečenu rezultatsku prednost sa početka prvog dijela susreta domaći rukometaši uspjeli su sačuvati do pred sami kraj prvog dijela, kada gostujuća ekipa pravi preokret. Međutim, Salkić Ismir u posljednjim sekundama prvog dijela dovodi domaću ekipu do poravnanja rezultata tako da se na pauzu odlazi pri rezultatu 12:12.

Na samom početku drugog dijela, nešto bolja igra domaće ekipe koja pravi mini seriju od 3:0, dok gosti sve do 40. minute susreta nisu postigli pogodak u drugom dijelu.

Teška i neizvjesna igra na obe strane, igralo se gol za gol, a u 53. minuti gosti dolaze do poravnanja pri rezultatu 20:20.

Do kraja susreta domaća ekipa uspjela je postići pogodak u 59. minuti za konačnih 21:20. Gosti su u posljednim sekundima imali napad za poravnanje rezultata ali Abdurahmanović nije bio precizan.

Kod Krivaje najefikasniji su bili Grujić sa 9, te Avdić sa 5 postignutih pogodaka, dok su kod gostiju Mehinagić i Abdurahmanović postigli 8 odnosno 4 gola.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.