N. Dedukić/maglajinfo.com
sport rukomet 1487

Čičkušić predvodio rukometaše Maglaja do pobjede

KUP BiH: Rukometaši Maglaja uspješno savladali prvu prepreku

24.11.2015. 21:10 0

Rukometaši Maglaja večeras su u Sportskoj dvorani u Maglaju u okviru prvog pretkola KUP-a BiH porazili RK ''Sloboda Solana'' iz Tuzle rezultatom 30:28, i time uspješno apsolvirali prvu prepreku u ovom takmičenju koje organizuje Rukometni savez BiH.

U okviru prvog pretkola KUP-a BiH u Maglaju su se večeras sastali RK ''Maglaj'' i RK ''Sloboda Solana''.

Nakon prvih 20 minuta utakmice gosti iz Tuzle imali su prednost od 4:5, ali do kraja poluvremena rukometaši Maglaja uspjeli su preokrenuti rezultat i na odmor otići sa 2 gola prednosti. Rezultat je glasio 12:10.

Nakon odmora, do kraja utakmice rukometaši Maglaja nisu prokockali pobjedu i prolaz u naredno pretkolo. Rezultat na kraju meča bio je 30:28.

RK ''Maglaj'' do pobjede u ovom meču predvodio je ponovo fenomenalni Čičkušić sa 9 golova. Abdurahmanović je pogađao 6 puta, a Nenadović je postigao 4 gola. Bradarić je dodao 3, Alić, Karabegović, i Pejić po 2 gola, a Čosić i Kujrić su dali po jedan pogodak.

Kod rukometaša iz Tuzle najefikasniji su bili Karaula i Šahdanović sa po 6 golova.  

U drugom pretkolu rukometaši Maglaja igrat će protiv pobjednika utakmice između RK ''Bosna'' (S) i RK ''Prijedor'' koja se igra sutra od 19,00 sati. 

Drugo pretkolo na rasporedu je 9. decembra 2015. godine, a rukometaši Maglaja će put Sarajeva ili Prijedora. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.