maglajinfo.com
sport rukomet 1748

5. kolo Premijer lige BiH u rukometu

Lekcija iz rukometa: Rukometaši Maglaja rutinski savladali RK ''Igman'' Ilidža

10.10.2015. 21:11 0

Rukometaši RK ''Maglaj'' u okviru 5. kola Premijer lige BiH rutinski su danas u KSC-u Ilidža savladali RK ''Igman'' rezultatom 27:35 i na taj način ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu.

 

Čičkušić je sa 12 golova danas bio najefikasniji u redovima našeg kluba. Budi u toku - www.maglajinfo.com

Posted by maglajinfo.com on Saturday, October 10, 2015

Rukometaši Maglaja predvođeni trenerom Mahmutom Obralićem od početka utakmice opravdali su ulogu favorita i pokazali da nisu slučajno u Sarajevo došli kao trećeplasirana ekipa nakon 4 odigrana kola.

Domaćini, rukometaši RK "Igman" Ilidža, držali su priključak za gostima do 10. minute utakmice, kada je rezultat glasio 7:7, da bi nakon toga rukometaši RK "Maglaja", na čelu sa sjajnim Benjaminatorom (op.a. Benjamin Čičkušić) i golmanom Hadžihasićem napravili prevagu na terenu u svoju korist, na oduševljenje navijača, Maglajlija koji su pohodili KSC Ilidža u zavidnom broju.

Na poluvrijeme se otišlo sa 7 golova viška u korist rukometaša Maglaja, odnosno pri rezultatu 11:18. Nastavak utakmice značio je i nastavak dominacije rukometaša Maglaja. Trener RK "Maglaj" Mahmut Obralić u nastavku je iskoristio širinu u igračkom kadru i držao pod kontrolom utakmicu sve do konačnog rezultata 35:27 u korist RK "Maglaj".

Najefikasniji u redovima RK "Maglaj" bio je briljantni Čičkušić sa 13 golova te Abdurahmanović i Ćosić sa 6, odnosno 5 golova, a golman Hadžihasić zabilježio je 19 uspješnih intervencija. Omerović i Ridžal dodali su po 3 gola, a Pejić je pogađao 2 puta.

Sve u svemu zaslužena pobjeda povratnika u takmičenje, koji su u ovoj utakmici održali pravu lekcija iz rukometa domaćinima RK "Igman", ali i opravdali ulogu favorita.

Pobjedom u ovoj utakmici RK "Maglaj" je došao do četvrte  uzastopne pobjede, a RK "Igman" Ilidža nakon ove utakmice ostaje na tri boda nakon pet odigranih kola.

U narednom kolu, ekipa RK "Maglaj" dočekuje ekipu RK "Čelik" iz Zenice.

 

RK Igman:

Lilić, Čekilica, Bašić 2, Lendo, Sadiković 4, Hošić 1, Balaš 3, Hasibović 3, A. Čorbo 4, Bračković 3, Zahirović 3, Denjo 1, Velić 1, Bećirević, F. Čorbo 1 i Suljević 1.

 

RK Maglaj:

A. Bradarić, Mehinagić, Omerović 3, K. Bradarić, Nenadović, Husarkić, Alić 1, Kujrić 1, Mutapčić, Karabegović 1, Ridžal 3, Abdurahmanović 7, Pejić 2, Ćosić 5 i Čičkušić 12.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.