N. Bradarić (Avazov ‘Sport’)
sport rukomet 2213

Imamo novog reprezentativca

Maglajlija Jasmin Čatić pozvan u reprezentaciju

5.12.2013. 00:47 0

Nakon Tarika Međića, Benjamina Čičkušića, Senjamina i Benjamina Burića i mlađi Jasmin Čatić (17), golman u prvom timu RK Maglaj, izborio se za mjesto u jednoj reprezentativnoj selekciji. Na spisku selektora kadetske reprezentacije Jasmina Mrkonje našao se i za posljednje pripreme koje su organizovane u Gračanici.

‘Ništa bez truda i rada. Dosta toga sam uložio da bi došao do pozicije u kojoj sam sada. Zasluga je to i mojih trenera Mahmuta obralića, Amira Hajrulahovića, Emira Ustalića, Emira Bajraktarevića i svih ostalih. To što su me ‘tjerali’ da radim sve ove godine imalo je efekta. Moj san je A selekcija BiH’, priča Jasmin.

 

Jasmin ne krije zadovoljstvo što selektor Mrkonja barem jednom mjesečno okuplja mlade reprezentativce. Na nedavnom okupljanju odigran je i prijateljski susret sa reprezentacijom Srbije. ‘Naši protivnici su među najboljim reprezentacijama u Evropi. Utakmicu sam počeo s klupe, imao sam 16 odbrana čime sam izuzetno zadovoljan. Utakmica je bila rezultatski krajnje neizvjesna i malo nam je nedostajalo da pobjedimo Srbijansku reprezentaciju’, dodaje Jasmin. Od 10. do 12. januara naredne godine bh. Kadete očekuje učešće na kvalifikiacionom turniru za EP 2014. godine u Danskoj. ‘Nastojimo se što bolje pripremiti i uigrati kako bi napravili dobar rezultat. Kada vidimo ko su nam protivnici: Danska, Francuska i Bugarska znam da nam neće biti lahko, ali ja sam optimista. Prolaze dvije reprezentacije iz grupe i nadam se da ćemo mi biti među njima.’

 

Kako nam kaže, za sada je i više nego zadovoljan kako se odvija njegova rukometna karijera. Golman je u prvom timu RK Maglaj i kada dobije svoju šansu, nastoji je maksimalno iskoristiti. Osim što je uzoran sportista, Čatić je i odličan učenik Gimnazije ‘Edhem Mulabdić’.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.