maglajinfo.com
sport rukomet 2063

Maglajlija Nedim Hadžić najbolji igrač turnira u Žepču

25.04.2016. 17:12 0

Jučer je u Žepču završen 3. međunarodni rukometni turnir ''Rukomet u srcu, Zavidovići - Žepče 2016''.

U konkurenciji mlađih kadeta titulu prvaka pobjedom u finalu odnijela je U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je porazila RK ''Žepče'', dok je u konkurenciji pionira titulu osvojila ekipa Jeruzalem iz Ormoža koja je u finalu savladala Vardar. 

Turnir koji se igrao tri dana u Žepču i Zavidovićima organizovali su Rukometni klub ''Žepče'' i Rukometni klub ''Krivaja'', a na istom je učestvovalo 14 ekipa iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. 

Među najboljim pojedincima ovog turnira našao se i Maglajlija Nedim Hadžić, U16 reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je prve rukometne korake napravio u Rukometnom klubu ''Maglaj'', a trenutno nastupa za njemački TSG Söflingen. 

Ostali najbolji pojedinci turnira u konkurenciji mlađih kadeta su najbolji strijelac Tomislav Jukić (Žepče) te golman Muhamed Ali Omerović (Krivaja), dok su se kod pionira istakli Rok Rubin (Jeruzalem) kao najbolji strijelac, golman Nikola Lazić (Sloga) i najbolji igrač Velimir Gruevski (Vardar).

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.