maglajinfo.com
sport rukomet 2983

Mahmut Mašo Obralić podnio neopozivu ostavku na mjesto trenera Rukometnog kluba Maglaj

21.10.2016. 11:58 0

Mahmut Mašo Obralić podnio je neopozivu ostavku na mjesto trenera Rukometnog kluba Maglaj. Ovu informaciju danas je saopćio maglajski premijerligaš putem svoje zvanična facebook stranice.

Kako je saopćeno iz kluba Upravni odbor Rukometnog kluba Maglaj zakazao je i vanrednu sjednicu za večeras, a o zaključcima sa sjednice javnost će biti blagovremeno obavještena.

U nastavku vam prenosimo poruku Mahmuta Maše Obralića u cjelosti.

Uvaženi sugrađani i sugrađanke, ljubitelji maglajskog sporta i poštovaoci moga rada. Osjećam duboku potrebu da vam se obratim i izrazim poštovanje i veliku zahvalnost za srčanost, ljubav i povjerenje koje ste pružili i nesebično pružate. U svome višedecenijskom, usudit ću se reći i zvučati neskromno, uspješnom radu kao igrač i trener doživio sam mnogo. Velike pobjede, ali i porazi, stoje iza imena i prezimena Mahmuta Mase Obralica.

Trenuci velikih napora, odgovornosti prema upravama, publici, igračima i samome sebi. Uvijek sam se trudio, nesebično ulagao i s velikim poštovanjem radio za dobrobit klubova i igrača. Znao sam da sa tribina to gledaju ljudi koji istinski vole rukomet, ovaj grad i sve ono što Maglaj jeste. Nikada se nisam razbacivao praznim frazama, uvijek je bio i uvijek će najbitniji biti rad, ljubav i požrtvovanost ka sportu. Uzajamni respekt trenera i igrača, slušanje uputa i posvećeno obavljanje treninga osnovne su predispozicije za postizanje rezultata.

Na žalost, u proteklom periodu primjetio sam da moje riječi, znanje i kompetencija gube na vrijednosti u očima i ušima onih zbog kojih sam tu-igrača. Ne želim tražiti krivce, shvatam ovo kao trenutak neminovnog gdje trener potkovan iskustvom i znanjem, ali i moralno odgovoran, zna kada treba reći da je kraj. Ne zbog sebe, ne zbog igrača, ne zbog publike ponaosob, već i zbog igrača i publike i na koncu samoga sebe, kao cjeline.

Iskreno se nadam da će igrači Rukometnog kluba "Maglaj" nastaviti nekim boljim putem i da će neke od mojih metoda znati koristiti u budućim igrama ma za koga i gdje igrali ovaj plemeniti sport. Vama, draga publiko, želim iskazati duboku zahvalu, na koncu sam i ja jedan od vas. Nadam se da ću sa tribina moći pljeskati nekim novim pobjedama.

Sportski pozdrav

RK Maglaj želim mnogo sreće u daljem radu i ostvarenje ovogodišnjih ciljeva.

Sportski pozdrav,

Mahmut Mašo Obralić 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.