maglajinfo.com
sport rukomet 3174

Mahmut Obralić: Maglaj i maglajski rukomet u mom srcu zauzimaju posebno mjesto

2.01.2017. 22:32 0

Rukometni klub ''Maglaj'' u nastavku sezone će voditi Mahmut Obralić koji se nakon ostavke u oktobru prošle godine, ponovo vraća na klupu maglajskog premijerligaša.

Kako smo ranije objavili Rukometni klub ''Maglaj'' danas je putem zvanične facebook stranice saopćio da se na klupu maglajskog kluba vraća Mahmut Mašo Obralić

Povodom odluke da se vrati na klupu maglajskog premijerligaša Mahmut Obralić obratio se javnosti saopćenjem u kojem se između ostalog navodi kako Maglaj i maglajski rukomet zauzimaju posebno mjesto u njegovom srcu.

Poštovane sugrađanke i sugrađani, zaljubljenici rukometa i RK „Maglaj“,

Polusezona koja je iza nas bila je izuzetno napeta i nadasve teška. Nakon moje ostavke u oktobru 2016. godine dobijao sam i dobijam ponude relevantnih premijerligaških klubova. Razmišljanje o daljnjem nastavku mog trenerskog puta nimalo nije bilo lahko između ostalog i zbog vas, vjerne publike koja nije krila svoje žaljenje i ogorčenost mojim odlaskom iz redova Rukometnog kluba „Maglaj“.

Velika je odgovornost biti prva asocijacija na riječ trener u našem Gradu. Upravni odbor, publika iz naše dvorane i građanstvo nisu me mogli ostaviti ravnodušnog i ne navesti me na intenzivno razmišljanje i donošenje odluke. Mnogi će, dok ovo čitaju, zasigurno pomisliti: „Ne može on bez rukometa!“ i upravu ste, djelimično, jer se rukomet ne igra samo u Maglaju. Mogao sam nastaviti put negdje drugo, ali Maglaj i maglajski rukomet u mome srcu zauzimaju posebno mjesto.

Iskusan trener treba znati kada otići. To sam već rekao u oktobru. Iskusan trener isto tako treba prepoznati trenutak kada je potrebno izdići se iznad svojih principa i prihvatiti iskreni poziv kako igrača tako i uprave kluba, a sve zarad višeg cilja koji se oduvijek ogledao u našoj prepunoj Sportskoj dvorani i potrebe da se opravda povjerenje navijača i svih onih koji pomažu i grade ime Kluba. Ne trebamo zaboraviti da je u sportu grb svetinja i da se bez obzira na paralelne procese, negodovanje i opstrukcije Maglaj i rukomet se vole i kada se pobjeđuje i kada se gubi.

Srdačno,

Mahmut Mašo Obralić

Uvijek jači!

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.