N. Dedukić/maglajinfo.com
sport rukomet 1741

Strateg RK Maglaj

Mahmut Obralić: Naša publika je fascinantna, s obrazom ćemo odigrati ligu za prvaka

23.04.2016. 20:25 0

Nakon pobjede protiv Konjuha večeras u Sportskoj dvorani u Maglaju Mahmut Obralić izjavio je za portal maglajinfo.com kako je rezultat koji je ostvaren ove sezone ustvari rezultat izuzetno kvalitetnog i napornog rada svih segmenata u klubu. On je još kazao i kako je maglajska publika fascinantna te kako će se tokom doigravanja za prvaka u Maglaju svi morati dobro namučiti da osvoje bodove.

- Možemo biti zadovoljni onim što je u cjelokupnom prvenstvu ekipa Maglaja napravila izuzetno kvalitetnim i napornim radom svih segmenata u klubu, Upravnog odbora, igrača. Izuzetnu podršku smo imali naše fascinantne publike i on je zaista segment koji puno znači i nama i igračima, kazao je Obralić. 

On je dodao kako se nada da će Maglaj s obrazom odigrati ligu za prvaka. 

- Večeras je ovo bila oproštajna utakmica, malo je i umor stigao ali možemo izuzetno biti zadovoljni sa onim što smo pokazali. Žao nam je što u doigravanju za prvaka nećemo imati Čosića i Nenadovića koji su dali izuzetan doprinos našim rezultatima ali nastojat ćemo to nadoknaditi zalaganjem ostalih igrača i vjerujem da ćemo s obrazom odigrati ligu za prvaka.

Prema prognozama trenera Maglaja ekipe Borca, Izviđača i Vogošće imaju daleko bolje šanse da budu prvaci, ali kaže i kako će Maglaj iskoristiti svaku svoju šansu.  

- Realno kada sagledamo stvari ekipe Borca, Izviđača i Vogošće su dosta profesionalnije ekipe u odnosu na nas. Oni treniraju dva puta dnevno. Mi imamo igrače koji rade na svojim radnim mjestima i mi to nismo u mogućnosti, ali svakako da naš domaći teren nikome neće biti lagan. Svi će se morati dobro namučiti ovdje, a mi ćemo svakako pokušati iskoristiti sve svoje šanse, zaključio je u razgovoru za portal maglajinfo.com Mahmut Obralić. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.