maglajinfo.com
sport rukomet 2468

Trener Rukometnog kluba ''Maglaj''

Mahmut Obralić: Trudim se na mlade prenijeti ljudskost i to da nas pobjede ne smiju uspavati

21.07.2016. 16:41 0

Pred početak priprema za novu sezonu trener Rukometnog kluba ''Maglaj'' izjavio je za oficijalnu facebook stranicu ovog kluba da je svaka sezona novi početak i novi izazov, te da je odgovor na pitanje kako nadmašiti prethodni rezultat u mukotrpnom radu.

- Svaka sezona je novi početak i izazov. ''Kako nadmašiti prethodno postignuti rezultat?'' je pitanje koje se često postavlja. Odgovor koji naša sportska zajednica daje je mukotrpni rad. Rezultat je posljedica velikih napora koje zajedno ulože trener i igrači uz potporu Uprave kluba, izjavio je Obralić. 

Mahmut Obralić, izuzetno cijenjen trener maglajskog premijerligaša kazao je također kako ne krije sreću što je dobar dio karijere posvetio odgajanju mladih Maglaja u čestite ljude i odlične sportiste. 

- Sretan sam što sam dobar dio višedecenijske karijere u rukometu posvetio odgajanju mladih Maglaja u čestite ljude, odlične sportiste i imena koja se u rukometu posmatraju s velikim respektom i uvažavanjem. Na našem parketu odrastala su neka od najboljih imena domaćeg, ali i svjetskog rukometa i kao trener se trudim na te mlade ljude prenijeti ljudskost, vrline fer pleja i to da pobjeda ne smije da nas uspava, kazao je Mahmut Mašo Obralić. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.