maglajinfo.com
sport rukomet 1689

Trener Rukometnog kluba Maglaj

Mahmut Obralić: Sasvim zasluženo smo pobijedili Čelik, hvala navijačima

6.03.2016. 13:54 0

Nakon sinoćnje pobjede trener RK ''Maglaj'' Mahmut Obralić u izjavi za medije rekao je da Čelik svojom kvalitetom zaslužuje biti u gornjem dijelu tabele te da su rukometaši Maglaja sasvim zasluženo slavili.

"S obzirom na turbulentnu situaciju koja vlada u RK ''Čelik'', žao mi je što su oni došli u ovakvu situaciju, imaju ekipu za gornji dio tabele. Mi smo kontinuitetom, individualno boljom igrom od strane pojedinaca, boljom taktičkom igrom i boljom pripremljenošću uspjeli u završnici riješiti utakmicu. Imali smo priliku i ranije riješiti meč, ali i ovaj rezultat je sasvim zaslužen. Hvala našim navijačima koji su večeras došli u velikom broju, također hvala Zeničanima", kazao je Obralić. 

Upitan o cilju Rukometnog kluba Maglaj na kraju sezone Obralić je kazao kako su realne šanse da Maglaj završi na 3. mjestu koje vodi u doigravanje za prvaka BiH. 

"Mi sada s ovom pobjedom, imamo još realnije šanse da zadržimo treće mjesto, mada to uopšte nije bio prioritet, ali smo svojim radom u kontinuitetu svih segmenata u klubu i uz pomoć maksimalno publike u maglajskoj Sportskoj dvorani i na gostujućim terenima zadovoljni sveukupnim rezultatima i idemo dalje", zaključio je trener Maglaja. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.