N. Dedukić/Maglajinfo.com
sport rukomet 791

Od 19,00 sati derbi susret

Mahmut Obralić: Imamo dovoljno razloga za optimizam, svi putevi vode u maglajsku dvoranu

18.11.2017. 11:42 0

Rukometni klub Maglaj večeras će od 19,00 sati u maglajskoj dvorani ugostiti Rukometni klub Izviđač iz Ljubuškog.

Uoči derbi susreta koji se igra u sklopu osmog kola Premijer lige BiH trener Maglajlija Mahmut Obralić rekao je za portal Maglajinfo.com da su maglajski rukometaši u posljednjim utakmicama pokazali karakter i disciplinu u igri što ostavlja dovoljno prostora da bude optimista. 

- Izuzetno cijenim što Izviđač radi u bh. rukometu u postratnom periodu, isto znam da rukometni radnici Izviđača poštuju ono što mi radimo u Maglaju. Korektni odnosi ova dva rukometna kluba i njihovi izvanredni rezultati u dosadašnjem dijelu PLBiH su dodatni motiv pred današnji susret. S druge strane, mi smo u posljednjim utakmicama pokazali karakter i disciplinu u igri što nam ostavlja prostor da budemo optimisti. Naš zadatak danas je zaustaviti Izviđačev ubojiti trojac Mandić - Pavlak - Čutura i pružiti našoj publici ponovo kvalitetan meč koji smo dugo čekali - izjavio je Obralić. 

Selvedin Omahić još se nije oporavio od povrede a u Kaknju se povrijedio i Adi Kujrić. 

- Omahić je u fazi rehabilitacije, oporavak ide dosta dobro. Nažalost u Kaknju se povrijedio i Adi Kujrić, obnovio je staru povredu a ostali igrači su izrazito motivirani i spremni - potvrdio je trener maglajskog premijerligaša. 

- Ni jednog jedinog momenta ne sumnjam u odziv maglajske publike. Ljubušaci znaju kakav ih ambijent čeka, navikli su na pozitivnu, sportsku i pravu rukometnu atmosferu u Maglaju. Naša publika će još jednom opravdati epitet najbolje publike, kao što je to uradila i u Kaknju u oba meča. Dvorana će opet biti mala da primi sve one koji će srcem biti uz nas. Danas svi putevi vode u maglajsku dvoranu - kazao je na kraju Mahmut Obralić. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.