Međić za SC: 'Dvorana u Maglaju je centar svijeta za mene.'

25.06.2014. 16:50 0

Sportska dvorana u Maglaju je nakon poplava koje su prošli mjesec pogodile našu zemlju, u potpunosti uništena. Maglajlije sada čine sve da bi osposobili svoju dvoranu koja je dala veliki broj sjajnih sportista našoj zemlji.

Svi zajedno su uključeni da spašavaju i ponove obnove dvoranu, danas će u posjeti Maglaju boraviti delegacija rukometnog saveza naše zemlje, a mi smo razgovarali sa nekoliko bivših ali i sadašnjih članova RK Maglaj.

------> IMOVINA RUKOMETNOG PREMIJERLIGAŠA IZ MAGLAJA POTPUNO UNIŠTENA

------> DIRLJIVA PRIČA IZ MAGLAJA: 'POMOZITE NAM DA NASTAVIMO PRAVITI RUKOMETNE ZMAJEVE!'


"Tu je bio početak moje karijere. Centar svijeta za mene. Odatle sam krenuo u rukometni svijet i postao rukometaš profesionalac i reprezentativac BiH. Jedan od najljepših trenutaka je bio kad sam kao reprezentativac BiH odigrao utakmicu pred svojom publikom u svom gradu Maglaju. Godinama naš klub RK Maglaj pravi sjajne rezultate i pravi nove reprezentativce, a za sve to nam je potrebna nova i renovirana dvorana. Nadam se da ce uskoro donatori iz EU ali i nas RSBiH, kao i EHF i IHF pomoći u renoviranju dvorane. Jer sigurno je da ne možemo sami." - riječi su Tarika Međića, nekadašnjeg igrača Željezničara, Bosne, Sloge, Maglaja, Konjuha i Gračanice, te reprezentativca naše zemlje.


I golman Maglaja Kenan Mutapčić je govorio za scsport.ba o dvorani u Maglaju:


"Dvorana u Maglaju značila je početak moje karijere, mog života i odrastanja. Kada sad pogledam taj svoj drugi dom srce mi se cijepa." - rekao je Mutapčić.


"Sportska dvorana u Maglaju za mene i moj sportski život ima neopisiv značaj. U njoj sam proveo 10 godina života, i stekao iskustvo, prijateljstvo i sportsko vaspitanje. Ta dvorana je dio svih nas sportsista iz Maglaja, Ako se ona ugasi i nestane, to će biti katastrofa za naš sport. Moramo biti optimisti, i nadati se da će ona ponovo biti ono što je bila, pa čak i bolja. Svi se moramo udružiti da pomognemo koliko god možemo. "- rekao je za scsport.ba Eldar Memišević, rukometaš koji trenutno nastupa u Kataru.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.