Memišević već četiri godine jedan na najboljih igrača u Kataru

Memišević: Rukometaši BiH moraju jačati odbranu, Hrvati favoriti grupe

22.07.2014. 23:41 0

Eldar Memišević, Maglajlija koji je već četvrtu godinu jedan od najboljih rukometaša katarskog Katar Armija smatra da je Bosna i Hercegovina dobila dobru grupu na Svjetskom prvenstu koje se naredne godine igra u Kataru. No, žele li rukometni Zmajevi dogurati dalje, moraju jačati igru u odbrani od samog početka prvenstva.

- Mislim da Bosna i Hercegovina bez problema može proći u drugi krug takmičenja. Naši aduti su napad, koji je jako dobar. Ali, na Svjetskom prvenstvu kao i uopšte u rukometu najvažnija je odbrana. To Bosna i Hercegovna mora jačati do početka prvenstva. U protivnom, neće moći napraviti ništa više od samog prolaska grupe – rekao je Memišević za bh. novinsku agenciju Patria (NAP).

 


Za njega su favoriti B grupe reprezentativci Hrvatske, no nema sumnje da Bosna i Hercegovina može biti također među prve tri ekipe u grupi.

 

-  Jako sam sretan zbog naših rukometaša. U toj ekipi igraju moji dobri drugovi i ja im želim svu sreću na Svjetskom prvenstvu u Kataru – dodao je Memišević. Prema planovima trenera Valera Rivere, Memišević je za sada i među prvih šest igrača koji će na Svjetskom rukometnom prvenstvu početkom naredne godine u Katru igrati za reprezentaciju ove zemlje.

 

Svjetsko prvenstvo u rukometu igra se u Kataru od 15. januara do 1. februara 2015. godine. Rukometni Zmajevi prvi put će nastupiti na svjetskoj smotri rukometaša. Bosna i Hercegovina će  igrati u grupi B, zajedno sa Hrvatskom, Austrijom, Makedonijom, Tunisom i Iranom.

 

Memiševićev Katar je u grupi A sa Čileom, Brazilom, Bjelorusijom, Slovenijom i Španijom koju je prošlo svjetsko prvenstvo vodio sadašnji trener Katara Valera Rivere, koji je sa Špancima i osvojio prvenstvo, piše agencija Patria.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.