Naš Amar Hrustanović prešao u RK Žepče

14.01.2014. 18:14 0

Kako je prenio portal www.svijet-rukometa.com Amar Hrustanović, dojučerašnje desno krilo RK Maglaj pojačao je ovih dana RK „Žepče“.

S obzirom na cilj koji imaju naše komšije, a on je plasman u PL Bosne i Hercegovine u našem komšiluku pojačali su se s dva zvučna pojačanja dovedena u zimskom prijelaznom roku.

 

Osim našeg Amara kome redakcija portala www.maglajinfo.com želi sve najbolje u novoj sredini, novi igrač RK Žepče je i Nedžad Zaimović, dojučerašnja uzdanica jednog od konkurenata za prvo mjesto Prve lige Federacije BiH, ekipe RK „Kakanj“

 

Oba ova pojačanja imaju iskustvo rukometne PL BiH, i igraju na pozicijama na kojima su Žepčaci imali deficit igrača. Tako da od proljeća možemo očekivati kvalitetnije i bolje Žepčake.

 

Nedžad Zaimović koji osim iskustva igranja u PL BiH ima iskustvo igranja i u prvoj Hrvatskoj rukometnoj ligi rođen je 1980. godine, visok 188 cm i težak 87 kg. Vanjski je igrač s jakom desnom rukom i slovio je za prvo ime RK „Kakanj“. Naš Amar Hrustanović rođen je 1995. godine, visok je 195 cm i teži 76 kg. Igra na poziciji desnog krila, na kojoj je ekipa iz Žepča bila igrački najslabije pokrivena, tako da će naš Amar vjerovatno imati mnogo prostora za dokazivanje. Lijevoruki mladi i perspektivni krilni napadač dolazi iz naše škole rukometa iz RK „Maglaj“, iz PL BiH. Pojačani sa ova dva igrača naše komšije Žepčaci  pokušaće u proljetnom dijelu takmičenja izboriti prvo mjesto na tabeli Prve lige FBIH, koje ih vodi u Premijer ligu BiH.

 

U tome će ih pokušati spriječiti ljuti konkurenti, RK „Sloboda“ iz Tuzle i RK „Kakanj“ iz Kaknja. U  Rukometnom klubu „Žepče“ nadaju se velikoj podršci žepačke publike i punim tribinama Sportske dvorane KŠC „Don Bosco“ u nastavku sezone.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.