Naši mladi rukometaši bilježe uspjehe u Goraždu

2.03.2014. 03:46 0

Naši mladi rukometaši nakon prvog dana turnira zabilježili su nekoliko zapaženih rezultata. Rezultat rada naše škole rukometa koja je još jednom dokazala i pokazala svoju kvalitetu jeste da su naši rukometaši 1998. godište i mlađi izborili finalnu utakmicu, baš kao i selekcija 2000. godište i mlađi.

Ovog vikenda Goražde je domaćin međunarodnog rukometnog turnira „Dječaci sa Drine 2014.“. Turnir na kome učestvuju i naši mladi rukometaši je organizovan i igra se u tri omladinske kategorije i to pioniri, kadeti i juniori.

 

"Značaj turnira "Dječaci sa Drine" za Goražde ima višestruki značaj. Prije svega čuva ime koje su nekada sa ponosom nosile omladinske selekcije našeg kluba a s druge strane u grad dovodi najbolje škole rukometa iz BiH i regiona. Sumirajući još jednom, cilj je uključivanje što većeg broja djece, u ovom slučaju dječaka, u sport koji je u skladu sa njihovim fizičkim razvitkom. Rukomet je sport, sportska igra, koja treba da bude značajan činilac u procesu fizičkog vaspitanja djece. Ona ima mnoge karakteristike koje joj daju prednost nad drugim sportskim igrama, kao što su: male dimenzije terena, jednostavna oprema, skladni razvoj ličnosti u odnosu na morfološke karakteristike, motoričke sposobnosti, funkcionalne i psihološke osobine. Uključujući se u sport djeca stiču radne navike, upoznaju se sa prednostima timskog rada, formiraju se kasnije u zdrave ličnosti, usmjerene ka uspjehu i napretku", stoji na oficijalnoj stranici ovog međunarodnog rukometnog turnira. 

 

Pored domaćina na turniru učestvuju i ekipe Rukometne akademije „Bosna“, RK „Maglaj“, RK „Olimpico“, RK „Radnički“ iz Goražda i RK „Rudar“ iz Pljevalja. 

 

Naši mladi rukometaši nakon prvog dana turnira zabilježili su nekoliko zapaženih rezultata. Rezultat rada naše škole rukometa koja je još jednom dokazala i pokazala svoj kvalitet jeste da su naši rukometaši 1998. godište i mlađi izborili finalnu utakmicu i ona je u toku. Dok je selekcija mladih rukometaša 2000. godište i mlađi osvojila turnir u Goraždu, pobjedom nad domaćom ekipom. 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.