maglajinfo.com
sport rukomet 1694

Naši mladi rukometaši u Goraždu pokazali kako se igra rukomet

4.03.2014. 16:55 0

Povodom 01. marta – Dana nezavisnosti BiH u organizaciji Muškog rukometnog kluba Goražde proteklog vikenda u Gradskoj dvorani ''Mirsad Hurić'' u Goraždu odigran je međunarodni turnir “Dječaci sa Drine”. Dječaci su se takmičili u tri starosne kategorije: pioniri, kadeti i juniori. Učešće na turniru uzeli su mladi rukometaši Goražda, "Radničkog" iz Goražda, ekipe rukometne akademije''Bosna'' iz Sarajeva, RK ''Olimpico'' iz Sarajeva i RK ''Rudar'' iz Pljevalja, i našeg RK "Maglaj" koji se sa ovog turnira vraća sa dvije titule prvaka iz dvije starosne kategorije u kojima su naši mladi rukometaši učstvovali.

U konkurenciji pionira, naši mladi rukometaši do finala su došli nakon pobjeda nad sjajnim Goraždem a rezultat je glasio 16:11, dok su u drugom susretu naši pobjedili RK 'Rudar' iz Crne Gore, rezultat je glasio 18:9. 

 

U finalnoj i teškoj utakmici ekipa naših rukometaša savladala je ekipu Goražda rezultatom 16:13. Treće je mjesto zauzeo 'Radnički'.

 

Ekipa kadeta našeg RK Maglaj bila je najuspješnija i u ovoj kategoriji u kojoj su naši momci učestvovali, pobjedivši u finalu tim Goražda 16:11, a nakon šti su na početku mladi rukometšai Goražda napravili seriju od 4-0. Naši su do finala došli pobjedama nad Radničkim i nad Rudarom. I u ovoj konkurenciji treće mjesto zauzela je ekipa Radničkog.

 

Atraktivan rukomet, sa mnogo uspješnih poteza na obje strane, prikazali su rukometaši Goražda i ekipe rukometne akademije "Bosna" u finalnoj utakmici juniora, u kategoriji u kojoj naš RK nije učestvovao. Goraždani su dominirali cijeli tok susreta i na kraju slavili rezultatom 24:17, dok su treći i u ovoj kategoriji bili juniori Radničkog.

 

Nakon finalnih utakmica, predstavnici organizatora i Jasmin Mrkonja, selektor kadetske reprezentacije BiH, najboljim ekipama uručili su pehare. Utakmice je pratio značajan broj gledalaca koji su mladim rukometašima, sa tribina Gradske dvorane ''Mirsad Hurić'' dali zasluženu podršku. Turnir ”Dječaci sa Drine” otvorio je vrata brojnim mladićima da pokažu koliko znaju u rukometu.

 

Čestitke za naše mlade rukometaše i njihove trenere, za izvrsno predstavljanje ovog dokazanog grada rukometa. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.