maglajinfo.com
sport rukomet 1076

Bravo za našeg jedinog premijerligaša

Naši rukometaši u Čapljini ubilježili drugu vezanu pobjedu

14.02.2014. 23:42 0

Večeras su rukometaši našeg RK Maglaj na vrućem gostujućem terenu ubilježili novu pobjedu, drugu vezanu u nastavku sezone.

U okviru 17. kola Premijer Lige Bosne i Hercegovine u rukometu naši rukometaši na gostujućem terenu u Čapljini slavili su pobjedu rezultatom 26:29, u utakmici koja je počela u 19:00 sati. 

 

Nakon prvih trideset minuta rezultat je glasio 14:12 zahvaljujući najviše golmanu domaće ekipe koji je zabilježio 20 uspješnih odbrana. U drugom poluvremenu naši igrači preokrenuli su rezultat u svoju korist odličnom igrom. Kod naših najefikasniji su bili Aldin Mehinović sa 11 pogodaka i Benjamin Čičkušić sa 5.

 

Ovo je druga vezana pobjeda u nastavku sezone nakon one u prošlom kolu kada su naši momci na domaćem terenu pobjedili RK Gradačac. Ove dvije pobjede daju nam nadu da će naši momci ispuniti ovosezonski cilj, a to je ostanak u Ligi najboljih. 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.